Mr.Suicide Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 wiersz dedykowany Anuś nigdy nie odwiedziliśmy Starego Gaju* bo kleszcze a przecież lubisz zielony przecież bym cię ochronił to nic moja droga jest taka drobna i uśmiechnięta patrz nawet Urania macha do nas konstelacjami *** jeszcze niedawno topiliśmy się w łąkach asfodelowych a teraz jedynie cyklamen 10 II 08r. * lubelski las, który mam przyjemność oglądać z okna mojego pokoju.
Tali Maciej Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 słowa spokój niosą jakby odległe marzenia a przecież tak dotykalne chwilą zwykłego spojrzenia to co nam bliskie ukradkiem w strofach schowane wypowiedziane wierszem nieznane tak piękne jest nasze oczekiwanie wiersz przedewszystkim dla osoby nie narzuca się- poprostu odkrywa karty a przecież każdy z nas tworzy taki wiersz może w innych barwach i szatach ale jednak podobało się pozdrawiam
Pan poeta 2 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. poprawny wiersz, pozdr
teresa943 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 taki ciepły i bardzo osobisty lubię takie serdecznie pozdrawiam -teresa
Beenie M Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Jakbym słuchała delikatnie brzmiącej muzyki, tak spokojnie czyta się poszczególne wersy Twojego wiersza. Cyklamen jako symbol rozstania sugeruje, że peel nie jest już z dziewczyną, do której się zwraca, ale wspomina ją z wielką czułością. Nie wiem tylko, czy dobrze odczytuję łąki asfodelowe, bo te kierują mnie do krainy zmarłych. Czyżby to śmierć była przyczyną rozstania? Ładny wiersz. pozdrawiam serdecznie :)
Piotr_Płoszaj Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hmm myślę, że to nawiązanie do Persefony, ale nie jestem pewien... Mnie się podoba. Pozdrowionka
zak stanisława Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Mister, po raz pierwszy czytając wiersz dostałam dreszczy...więcej nie będę mówić, GRAtuLACJE scmok
Judyt Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 fajnie z tą symboliką którą Mr. Suicide zastosował, delikatny z woonią, pozdra. ciepła
Marusia aganiok Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Podobnie odbieram jak porzednio komentujący:) podoba się lekkość i prostota sympatyczna taka:) Miło poczytać:) Pozdrawiam:)
kasiaballou Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobry wiersz, pięke uczucia i przejmująca tęsknota, nie pokuszę się o obszerniejszy komentarz, przesłanie czytelne, osobiste, wzruszające, pozdrawiam Pana serdecznie_kasia :)
adolf Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 nigdy nie odwiedziliśmy Starego Gaju* bo kleszcze ogólnie: sehr gut! ;p pozdr.
Mr.Suicide Opublikowano 28 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za miły, konstruktywny komentarz, Macieju. cieszę się, że Ci się podobało :) pozdrawiam.
Mr.Suicide Opublikowano 28 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. poprawny wiersz, pozdr dziękuję za wizytę Panie Poeto :) pozdrawiam.
Mr.Suicide Opublikowano 28 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się, że trafia w Twoje gusta Tereso. miło, że zajrzałaś. pozdrawiam.
Mr.Suicide Opublikowano 28 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Beenie - po pierwsze - dziękuję za konstruktywny komentarz :) cieszę się, że dobrze czytasz symbolikę cyklamenu :) co do łąk asfodelowych - odsyłam do 'Idioty'. otóż Idiota o ile pamiętam powiedział pewną sentencyję odnośnie zbawiania świata. co zbawić ma świat - pewnie się domyślisz. cieszę się, że tekst Ci sie podoba. pozdrawiam.
Mr.Suicide Opublikowano 28 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hmm myślę, że to nawiązanie do Persefony, ale nie jestem pewien... Mnie się podoba. Pozdrowionka cieszę się, że Ci się podoba. a'propos odnoszenia się do czegokolwiek - podpowiedź wyżej. dziękuję za wizytę :) pozdrawiam.
Mr.Suicide Opublikowano 28 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. łał :] jestem wniebowzięty, Stanisławo :) dziękuję, cieszę się, że aż tak tekst do Ciebie przemówił :) pozdrawiam.
Mr.Suicide Opublikowano 28 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło mi, że coś do Ciebie przemawia :) dziękuję Judyt za wizytę :) pozdrawiam.
Mr.Suicide Opublikowano 28 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się Marusiu, że zajrzałaś oraz znalazłaś coś dla siebie :) pozdrawiam.
Mr.Suicide Opublikowano 28 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobry wiersz, pięke uczucia i przejmująca tęsknota, nie pokuszę się o obszerniejszy komentarz, przesłanie czytelne, osobiste, wzruszające, pozdrawiam Pana serdecznie_kasia :) wystarczy, że zajrzałaś i zostawiłaś ślad :) cieszę się, że Ci się podoba :) i proszę mi tu nie panować ;p pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi