Piotr_Płoszaj Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Morska latarnia Smugą światła kołysze Gęstą ciemność fal
jasna Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Widzę ten obraz i podoba mi się, gdyby nie "gęsta ciemność". Wprawdzie to określenie jest bardzo poetyckie, ale na haiku trochę za bardzo. Poza tym kiedy światło pada na falę, to już nie jest tak gęsto. Sam pomysł poruszania fal smugą światła jest bardzo ciekawy. Serdecznie pozdrawiam, jasna :-)) P.S. Wydaje mi się, że "latarnia morska" brzmi naturalniej.
Piotr_Płoszaj Opublikowano 28 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 jasna - Dziękuję za rady. Hmm... Postanowiłem trochę zmienić, ale nie wiem czy znowu nie za barzdo poetycko jak na haiku: Latarnia morska Smugą światła kołysze Wielkie garby wód Pozdrowionka UFO- Bardzo dziękuję za komentarz i za zajrzenie. Miło mi i do ciepluchnego :)
Waldemar Talar Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. morska latarnia między falami błądzi światło przetrwania trochę koślawo- ale może ktoś ulepszy jasnego wieczoru życzę
Ania_Ostrowska Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. morska latarnia między falami błądzi światło przetrwania trochę koślawo- ale może ktoś ulepszy jasnego wieczoru życzę a może tak: latarnia morska wokoło smugi światła rozkołysane
Rekomendowane odpowiedzi