Johny Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 na śniadanie zjadam żyletki zakładam strój służbowy supermana i idę do obozu pracy cel: zarobić miliony miliardy mamuty jestem alfą omegą i resztą alfabetu wiem co to strach na wróble płacz? skrót od "coś mi wpadło do oka" gdy umrę Huta imienia Tadeusza Sendzimira zgłosi się po moje cojones nie lubię poezji w niej też nie mogę wyrażać emocji wprost
Robert_Siudak Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Dla mnie genialne, ironiczne, mocno sarkastyczne, PLowi smutno, a czytając uśmiech ciśnie się do odbiorcy. Oby więcej takich. Pozdrawiam.
Mr.Suicide Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 skoro zajrzałem, głupio byłoby nie zostawić po sobie śladu. podmiot liryczny prześmiewa patos. patos wiążący się z samym terminem 'poezja'. poezja to przecież coś podniosłego, piękngo. podmiot liryczny drwi sobie także z osób ślepo dążących do sukcesu. stawiąjących sobie 'pieniądz' przed uczuciami. podmiot liryczny zdaje się także być odgórnie zamkniętą osobą. czuje pewien dystans, a zarazem niemoc płynącą z niemożliwości wyrażenia całego siebie w jakikolwiek sposób. mnie przekonuje ten tekst. ironia, trzeźwe podejście do rzeczywistości, aczkolwiek przedstawione w ciekawy sposób. utwór po części skłania do refleksji pomimo nawet zabawnej formy, a tę, naturalnie, kupuję. ode mnie plus. pozdrawiam.
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Nie chciałabym komentować, bo nie potrafię, ale wydaje mi się, że: Słowo trudno zamienić w prawdę prawdziwą. Z uporem maniaka bezsensownie przelewa się przez pióra, to znów umyka w zakamarki chęci. Jakby obawiało się przemienienia w banał. To było o moim pisaniu. Bardzo lubię czytać wiersze zamieszczone na tym forum, no i "głupio byłoby nie zostawić po sobie śladu", skoro zajrzałam. :) A wiersz bardzo mi się podoba. Pozdrawiam.
myślątko Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 ale dlaczego huta Sędzimira, a nie na przykład lotnisko im Lecha Wałęsy ???
Johny Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuje Ci za twój komentarz :).
Johny Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za odwiedziny. Bardzo lubię twoje rozbudowane komentarze, bo dają dużo informacji na temat tego jak postrzegasz utwór. Dzięki temu łatwiej mi zobaczyć co jest ok a co powinienem poprawić.
Johny Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wielkie dzięki za komentarz.
Pan poeta 2 Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. puenta musi bardziej zaskakiwać, mimo to pozostawiłbym taką, ale w inne foremce, wie pan o co... pozdr
Johny Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki twojemu komentarzowi zauważyłem, że napisałem nazwisko pana Tadeusza z błędem. Pisze się Sendzimira. Dziękuje. A dlaczego nie lotnisko? Bo na lotnisku nie przetopią stali. Pozdrawiam
Johny Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może dlatego, że różnie ją rozumiemy. Dla mnie ona jest zaskakująca, ale nie chciałbym psuć zabawy czytelnikom tłumacząc co mi się w głowie kotłowało gdy to pisałem :). Dziękuje za odwiedziny.
teresa943 Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 czytałam kilka razy podoba mi się ironiczne spojrzenie na życiowe sprawy serdecznie pozdrawiam -teresa
Waldemar Talar Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak mocno nie lubi że napisał świetny wiersz podoba sie bardzo-śmiało z nim na górę Johny pozd. Waldemar
kasiaballou Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 dobry wiersz, trafne - przemawia, pozdrówki_ballou
Johny Opublikowano 26 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, że udało mi się kogoś zatrzymać na dłużej. Pozdrawiam
Johny Opublikowano 26 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki. Za chwileczkę wrzucam do P. Pozdrawiam.
Johny Opublikowano 26 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za komentarz.
Beenie M Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 nie wierzę tytułowi ;))) - wiersz wyraża emocje podoba mi się pozdrawiam serdecznie :)
Rekomendowane odpowiedzi