anna_rebajn Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 jak dobrze by nam było i jak niezmiernie błogo gdyby się zawsze dało żyć w zgodzie z samym sobą nie spieszyć się donikąd po obcych zwykle drogach nie szukać w sobie ciszy oddanej w ręce boga pochylać się nad ziemią i trawą wysuszoną i nad kałużą krzywą przy której przysiadł gołąb i krzyczeć gdy potrzeba i płakać śmiać się milczeć i umrzeć tak po prostu gdy umrzeć w końcu przyjdzie i żyć bez obaw strachu o wczoraj teraz jutro bo czasu przecież dosyć choć życie trwa za krótko a w tulipanach widzieć nie kwiaty ale wiosnę i tylko żal zostaje że to nie takie proste
Robert_Siudak Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 czyta się bardzo płynnie,dobra rytmika i rymy bardzo zgrabne, nie nachalne, co do treści: miło by było, gdyby się spełniło :) Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... tak, tak, myślę dokładnie tak samo i broń Boże nie przestawaj pisać...:)) Pozdrawiam.
Piotr_Płoszaj Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, żal... I to wielki ! - Mnie wiersz podoba się, a jego metryka zdumiewa :) Ciepluchne pozdrowionka
Tomasz_Piekło Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Miłe, ale chyba nic więcej nie można powiedzieć o tej rymowance. A i jeszcze to "życie trwa za krótko", ale w stosunku do czego?
Pan poeta 2 Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "i tylko żal zostaje,że to TAKIE proste" pozdr
egzegeta Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Anno przepraszam, ale dla mnie - o wszystkim i o niczym dobrze, że tytuł niejako tłumaczy to bujanie. Twoja wola czy tak pozostawisz, czy postarasz się zrobić z tego coś ciekawego. Pozdrawiam
anna_rebajn Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Dlatego właśnie nie odpowiedziałam od razu. Wiersz nawet u mnie budzi dwojakie uczucia. Z jednej strony mi się podobał, właśnie z powodu swojej prostoty, a z drugiej zastanawiałam się czy nie jest zbyt oczywisty, co jeszcze podkreślała rymowana budowa. Wasze komentarze właściwie oddają moje przemyślenia. Stąd tytuł, egzegeto - nieprzypadkowy. Ale dziękuję zarówno tym, kótrym się spodobał, jak i tym, którzy go skrytykowali. Przy okazji życzę wszystkim wesołych świąt. anna
egzegeta Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Anno muszę Ci powiedzieć, że moje pierwsze wiersze czy raczej twory wersowane były rymowane i wydawało mi się, że to piekne, dopiero - juz nie pamiętam czy to ktoś o nicku oksymoron czy moze ktoś inny, napisał, że źle mu się robi gdy czyta takie rymowanki i doradzono mi, wywal te rymy, a moze byc dobrze. I dziś juz nikt nie namówi mnie na rymy. Na rymy był czas, który w zasadzie się zmył;)) Pozdrawiam
anna_rebajn Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Jeszcze jestem na etapie rymów i już trochę pomiędzy. Był czas, że pisałam tylko rymowanki i innych nie uznawałam. Teraz uznaję też inne, tylko nie potrafię jeszcze wyrażać w nich myśli tak jak bym chciała. Na wszystko przyjdzie czas. :-)
Nessa Isilra Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Czasami wydaje mi się, że pewne rzeczy stają się prostsze, gdy wyłanczamy racjonalność i stajemy sie troszczekę wariatami. Oni zawsze krzyczą, płaczą i śmieją się kiedy chcą. Co do wiersza, to czyta się bardzo przyjemnie. Bez zbędnych słów i rymów:) Po prostu ładnie i chwyta:) pozdrawiam:)
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 uderzyło mnie w tym wierszu to, że, po wyrażeniu pragnienia odrzucenia wiary, życie pojawia się po śmierci. czyżby freundowski błąd? a może genialny zabieg artystyczny??? a co do rymowania... dobre lubię :). pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi