seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie uciekaj w noc majową z dłoni moich, śnień motylich bez tak pachnie za oknami lato swojej czeka chwili nie zasmucaj słowem grząskim co w mokradeł knieje wiedzie patrz konwalie czarem mamią i dmuchawce lgną do siebie jeśli drogi w inne dale wiodą losu pajęczynę chciej zapomnieć się czasami nie zaciągaj dni kurtynę
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witam Sewerynę - pięknie u Ciebie , wiosennie... Podoba mi się ten tekst , mnie też bzy namówiły na wiersz... Pozdrawiam Tadeusz [sub]Tekst był edytowany przez Tadeusz_Hutkowski dnia 24-05-2004 09:54.[/sub]
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Naprawde ladnie tu u was dzisiaj, takie ladne zapachy i tchnie nadzieja... pozdr, M+A
Gość Genowefa Worchen Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Świetna wersyfikacja :) bardzo na plus ten wiersz bym widziała.
Kuba Boryczka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz - obrazek. Chwila schwytana w kilku słowach. Ładnie. Pozdrawiam
Joanna_W. Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jakieś czarowanie. Czy skuteczne? Zaciekawiona pozdrawiam. A.
Piotr_Mogri Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Lekki i zwiewny w rytmice... Wydaje mi się, że na siłę stworzony rym "pajęczynę-kurtynę"; powinno być "nie zaciągaj -tej- kurtyny" A zatem "dni kurtyny" a nie "dni kurtynę"... I jeszcze zgrzyta "knieje mokradeł" - no ale może się czepiam... :) pozdrawiam PM
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 zawijam się w Twój szal przewiewny i zalegam gdzieś blisko. I nic nie gadam. Wącham sobie ten wiersz. całuję - Mireńka
Emilia Zone Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 pozwolisz ? oddechem rozpieszczę płuca ah.. ten bez za oknami życia przyciąga kołysze dziękuję Emilka
Rekomendowane odpowiedzi