Tancerka Opublikowano 4 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 czuję w powietrzu jak każda cyganka każde pisklę mieszkaniec stłuczonego jajka że to już nadchodzi na palcach słyszę w powietrzu trzask bolesny rozerwanej pępowiny krzyki na rzekach pokruszone chodniki to już czy czujesz w powietrzu czego dawno mogłeś nie czuć?
teresa943 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Czy zakochani widzą więcej? Jak znam życie to najczęściej są "ślepi" i nie widzą tego, co najistotniejsze...stąd tyle rozczarowań po chwili zauroczenia. Może są wrażliwsi na piekno... serdecznie pozdrawiam -teresa
kasiaballou Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podoba się, zakochani widzą jaskrawiej - tak sobie do_poprawiłam, miłość nie jest ślepa, jest jaskrawowidząca, ślepnie jedynie w obliczu zazdrości, ta zaciemnia wszystkie relacje międzyludzkie pozdrawiam_kasia
Rehabilitate K. Cecherz Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 ja ujrzałem dzidziusia tego jeszcze nienarodzonego pomyliłem się ? tytuł może mówić o miłości matki do dziecka choć niekoniecznie: "zakochani widzą więcej" to prawda mówi się że miłość oślepia lecz ta miłość matki i syna jest nierozerwalna tylko ona wie, co on widzi to dość dziwne prawie paradoksalne teraz tylko od nas zależy jak odczytamy wiersz strefa emocjonalna utworu rozpięta jest na strunie która drży słowa proste ciekawe porównania ładne.
Rekomendowane odpowiedzi