Artur Pajor Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Zamilczę, leżąc w pustce, otępiony Po zapadnięciu wzroku, mózg kostnieje Męczy, przewraca posadzkami świadomości Przerażony uniżenie, w zatracenie sprowadzony Lęk pierwotnych, to ból osamotniony Gdy drwiący śmiech jak wrzód ropieje Zwracając resztkami mej ułomności Maska pantomimy, gest wyważony Obce światy, obce wspomnienia Latających pęknięć nieboskłonów Mocarne tych bożków ramiona Otruty myślą jedynego pragnienia Turysta prawdy w mieście klonów Odkryłem na mej duszy – straszne znamiona
Rachel_Grass Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 oj nie, nie. nie dla mnie. wiersz topi się w dziwnych wyrażeniach, przez co widać tylko jego część, i to tę najbardziej niezrozumiałą. zalecam pracę nad nim.
Artur Pajor Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. alkoholizm
Tali Maciej Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 słowa składające się w rymy podczas czytania na głos sprawiają wrażenie upychanych na siłę a puenta to niemalże policzek w twarz dla czytelnikaodkryłem na mej duszy- straszne znamiona naprawdę straszne pozdrawiam
Robert_Siudak Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Hmm... nie wiem co myśleć o tym wierszu, nic mnie jakoś szczególnie nie kłuje w oczy, ale mam nieodparte wrażenie że nastąpił przerost formy nad treścią, to znaczy jest zbyt dużo zawiłych słów, czy wyrafinowanych stwierdzeń. Wydaje mi się że w wierszu dają one odpowiedni efekt jeżeli są w odpowiedniej ilości, i jeżeli nie przyćmiewają odbioru tego co autor chciał przekazać. Ja bym jeszcze nad tym popracował. Pozdrawiam.
Sylwester_Lasota Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 jedno pytanie: czy to kainowe znamiona? jeśli chodzi o formę, to mi tam pasuje, ale ja fachowcem nie jestem, piszę jedynie podoba/nie podoba, tu podoba. jedynie "mej" mnie trochę poraziło. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi