egzegeta Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 chwyciłem nie ufając przyszłości weszła w nią głęboko trwa2008.02.12 1
Mr.Suicide Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 toż to świeże, dzisiejsze :) hmmm wg tego, co mi głowa /moja głowa uściślając/ podpowiada, to miniatura jest o człowieku, który mimo, iż wprost nie wyraża zachwytu z aktualnego stanu rzeczy, na pewno jest nim zachwycony. bowiem złapał on kobietę w swoje sidła i dobrze mu z tym. no bo jakby inaczej ? a czy kobieta zadowolona /?/ nie wiem, ale zapewne też :) oczywiście, że tekst /tekścik w zasadzie - jeżeliby patrzyć jedynie na formę/ nie musi się koniecznie odnosić do tak powszechnego tematu, jak relacje on - ona albo ona - on - jak kto woli, aby tylko nikogo nie urazić ;) niemniej jednak mnie odpowiada ten wiersz /wierszyk w zasadzie - jeżeliby patrzyć jedynie na formę/. tak, wiem, że się powtórzyłem, to było celowe ;) plus. pozdrawiam.
Marusia aganiok Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Ciekwe, ale ja czytam bez "a":))))Pozdrawiam:))
HAYQ Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 A mnie się skojarzyło z pewnym dowcipem: - słyszałem stary, że się ożeniłeś? - no - e, to gratulacje, musisz być szczęśliwy!? - no... muszę ;)) Sorki, jeśli głupi dowcip - na usprawiedliwienie dodam, że chwyciłem 28 lat temu i też trwa ;) Pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 tylko i aż! (w sensie: malutkie, a cieszy!) Pozdrawiam- baba
teresa943 Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 dla mnie w tej miniaturce zawarte życie (przed przyszłością nie da się uciec, czy chcesz czy nie, ona trwa) człowiek ma wybór: zaakceptować czy się buntować... sory, że długi mój wywód, ale takie refleksje wzbudził we mnie twój wiersz i pozdrawiam:)
egzegeta Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może być i tak:) Pozdrawiam
egzegeta Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tym razem Marusiu to szczególnie Ci dziękuję; zbyt świeże to puściłem, dlatego to "a". Dzięki Twojej uwadze usunąłem to "a" i coś jeszcze. :)
egzegeta Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. co Wy kurcze o kobiecie, a jeśli już Szanowny HAYQ to Twój staż to przedszkole, no może przesadziłem ale jakieś wczesne gimnazjum bowiem - 3 maja 2008 - strzela nam obojgu 45 lat. Powiedziałem co miałem;)) i pozdrawiam serdecznie
egzegeta Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziekuję Ci Kobieto Izdebko;) pozdrawiam
egzegeta Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no nie powiem nawet ciekawskie spojrzenie. A tak naprawdę, to nie lubię carpe diem Horacego zawsze mnie ta maksyma wnerwiała i nie tylko, inne jego "mądrości" też:) Pozdrawiam
egzegeta Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to miło;))
zak stanisława Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 wszyscy tak grzecznie, tylko mnie jakieś fanaberie się plączą po głowie....:):): a miniaturka , taka dwu(sma)zna-czna... to przez to...:):):Egze pozdrawiam ciepło
egzegeta Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozdrawiam:)
Rachel_Grass Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 ładne (proszę mi nie odpisywać na ten nierozbudowalnie popełniony komentarz :))
egzegeta Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ładnie dziękuję (proszę mi nie podsuwać ... co ja mam albo czego nie mam:))
Rekomendowane odpowiedzi