Judyt Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 gupiemu wierchszowi w stantrape pociąg w polu z lipą trabant konduktorek zęby szczerzy do macierzy bilet proszę ja przeproszę nie poproszę kanał jakiś paranoje leci i przeleci pół godziny nieprzespania potrząsnęło głowę całą może kogoś by tak pobić co zaszkodzi w siły mocy ziarnko talent nie przeskoczy jeśli tak to się potoczy jednostkami pchaj zatory hulajnogą szum z oddali peronowy dworek halo jełop gada przez komóre zaraz gwizdną okulary jajko świeże się nie pali świst sprzed nocha po mądrali i odważnie szyję morał historyji taki pasażerów wygnać raczył tym na gapę siejeje je ale niech się tam im dzieje główny po środku bogater w znalezisku powodzenia teraz kończę gawron plącze choć to takie oczywiste że rozwieje z ziemii obracane pestki nawet nie wiem jak rozrzucał tam gdzieś skręcił i pomruczał rozbolały jestem taki przyjedź nachyl pociemniałe usta będziesz pewnie dokonany wreszcie rozdziawiony i skonany koniec po dziurki rozstawiają palce samorzutny horał (...) skoPan-yyyymmm :o) nawet nie zaglądałam a to dzisiaj zdziwienie człowieka skąd miałabym mmm 29.01.08r.
Mr.Suicide Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 zamęt, trwoga, chaos, rozpacz, smutek, przygnębienie, przekorna radość, ukrywanie emocji, ironia. nie jest to przecież szczególnie długi wiersz, a udało mi się w nim dostrzec aż tyle uczuć, zjawisk. to naturalnie zasługuje na plusa, ale nie tylko treść. forma bowiem idealnie komponuje się z przesłaniem. na początku mamy lekkie zabarwienie od prześmiewczego tonu wypowiedzi podmiotu lirycznego /takie być może jego poczucie humoru/, potem przeobraża się to w żal, zagubienie; intensyfikacja ironii. mnie się podoba. pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. treść sę stoi w trampakach dziękuję za obecność i pozdrawiam ciepło i jakże dłuuggii wgląd :))) aż zdziw
Mr.Suicide Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Judyt jesteś okropna. ja się produkuję, piszę co myślę o utworze, a tu kolejne strofy. jeno można je rozpatrywać tylko w pozytywnych kategoriach. bardzo ładny wiersz. może i wygląda to na zabawną, lekką, swobodną rymowankę, ale ja i tak dostrzegam to, co byłem nadmieniłem wcześniej :) pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) o dziękuję za komplement bardzo pozytywnie ta produkcja wygląda zatem pozdrawiam ciepło i jak zwykle nudno: za obecność nadmienienia trafne bo wysiłek był :) uh kamień z serca ooo łutowrze
Jimmy_Jordan Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 ładnie: kanar wpada do pociągu i sieje zamęt, noga ręka mózg na ścianie - ładnie, ładnie dobrze operujesz słowami pozdrawiam Jimmy
Judyt Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o Jimmy: ta płycizna miała za zadanie ukazać cuś więcej ale nie wiem czy cuś widać bo mgła dziś straszliwa była do opery daleko hen, słowa mną-o kurzza twarz dziękuję za obecność ps. z Ambrożym na pieńku, pozdrawiam ciepło
HAYQ Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Ostatnia zwrotka, pierwszy wers - wyrzuć "z tej" - będzie lepiej (tak myślę) Podoba mi się. Myśli przelatują w nim, jak krajobraz za oknem. Pęęl całkiem nieźle obserwuje. Ciekawie i lekko. Pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję HAYQ za obecność:) obserwuję i widzę że ciekawe słowa żeście pozostawiali a rozglądam się i pętella nie widzę (o: może to przygotowania do okna mm pozdrawiam ciepło
Jimmy_Jordan Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 ano skoro cuś głębszego trza mi czytać raz jeszcze raz jeszcze o to zabiegać by zrozumieć najwięcej pozdrawiam Jimmy
Judyt Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ojj Jimmy mi mi mi proszę nie nadwyrężać wzroku hi ponieważ to grozi zwyrodnieniami szyi i oczodołów a poza tym mm czy to da się zrozumieć trochę jak z przypowieści o ziarnkach ale w modern-tłoking wersji ot wygadała się czy jakoś tak dzięki za ponowną obecność pozdr. ciepł o:)
zak stanisława Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Judytko, kochanie, rozwijasz sie.. hmm, nawet niezle w dobrym kierunku cmok
Ania_Gwiazdeczka Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Wydaje mi się, że wcześniej czytałam krótszą wersję utworu, ale może to tylko złudzenie... Wydaje mi się też, że wcześniej może nie zupełnie, ale lepiej go rozumiałam... Może za dużo nauki... W każdym razie w utworze pod tytułem "siejeje...", nie za bardzo wiadomo, co się dzieje, przynajmniej dla mnie, co może nawet znaczyć, że utwór jest bardzo dobry, tylko że dla bardziej wprawnych jednostek tego forum... Ja nie rozumieć:( Ale liczę na to, że jak dłużej go jeszcze poczytam, to może coś wreszcie do mnie dotrze:)) Pozdrawiam cieplusieńko:) Gwiazdeczka
Judyt Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. P.Stasiu dziękuję za obecność :) to nie ze mnie to cieszy, nie skompany?mmm pozdr. ciepło
Judyt Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze się wydaje Aniu nauka to przy okazji ja też nie rozumieć:) jak dotrze to też fajnie, po prostu sieje hihi dziękuję za obecność pozdrawiam ciepło
zak stanisława Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 główny po środku bogater----??? w znalezisku powodzenia teraz kończę gawron plącze choć to takie oczywiste że literówki czy specjalnie? jeśli tak zrób kursywą cmok
Judyt Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. heh P.Stasiu właśnie tak jakoś się przy pisaniu machnęło z przekory może kto wie;) bo to tam znaleźć trzeba by dlaczego tak a nie inaczej;) kursywą- że ważne? mmm pozdr. ciepło
Ania_Gwiazdeczka Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze się wydaje Aniu nauka to przy okazji ja też nie rozumieć:) jak dotrze to też fajnie, po prostu sieje hihi dziękuję za obecność pozdrawiam ciepło Judytko:) Może i siejesz, ale przynajmniej wiesz jak. Nie to, co baba - mak:P:P:P Ja również ciepluśko pozdrawiam:))) Gwiazdeczka
Judyt Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze się wydaje Aniu nauka to przy okazji ja też nie rozumieć:) jak dotrze to też fajnie, po prostu sieje hihi dziękuję za obecność pozdrawiam ciepło Judytko:) Może i siejesz, ale przynajmniej wiesz jak. Nie to, co baba - mak:P:P:P Ja również ciepluśko pozdrawiam:))) Gwiazdeczka najsmutniejsze że nie wiem prawie jak baba mak chociaż nigdy nie widziałam dziękuję za ponowną obecność pozdr. ciepło
Ania_Gwiazdeczka Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judytko:) Może i siejesz, ale przynajmniej wiesz jak. Nie to, co baba - mak:P:P:P Ja również ciepluśko pozdrawiam:))) Gwiazdeczka najsmutniejsze że nie wiem prawie jak baba mak chociaż nigdy nie widziałam dziękuję za ponowną obecność pozdr. ciepło Ja to z wierszyka wzięłam: "Siała baba mak, nie wiedziała, jak, a dziad wiedział, nie powiedział, a to było tak. Siała baba mak...itd." Generalnie ona siała, ale nic jej nie wyrosło, bo nie wiedziała, jak siać, łatwo się nawet domyślić, dlaczego właśnie mak:P Ale Tobie przynajmniej coś wyrosło, więc nie ma się, co przejmować:P:P:P Swoją drogą ja też nie widziałam baby, która by mak siała, ale to szczegół:)) Ależ nie ma za co - zrobiłam to z największą przyjemnością:))) Pozdrawiam równie cieplusieńko Gwiazdeczka
Rekomendowane odpowiedzi