kashmire Opublikowano 9 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 z perspektywy pół metra nad ziemią spódnica mame nie jest już azylem chociaż można się w niej zanurzyć, gdy wyciągają Riwke za nagie włosy i nawet rebe Gawriel nie zasłania oczu w tle Rajzel upycha w rękaw niebieskie świecidełka wiją się pejsy jakubowe nad wyrwaną kartą Księgi i czemu mame drży, gdy wzdryga się ziemia pod grzmiącą kaskadą purpurowych kroków i obrusza się warsztat krawca Szmuela, i truchleją sukienki do kostki nie bój się, mały, kolebie się mame kojącym szeptem w przód i w tył niech sen ci się wyśni, sen o Kraju kiedyś Imię nam ześle łaskawy wiatr arbeit macht frei
Judyt Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 prawie wszystko ładnie, tylko języki się pomieszały i to i tamto i własny usunęłam ponieważ coś brakowało, mleko zaś dotyczyło krainy szczęśliwości, pozdr. ciepło
zak stanisława Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 mało jest wierszy tego typu, dlatego z plusem pozdrawiam ES
kashmire Opublikowano 9 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 dziękuję bardzo za komentarze :) Judyt: nie rozumiem, dlaczego pomieszały się języki? Pozdrawiam!
Judyt Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a już sobie przetłumaczyłam może być pozrd. ciepło
HAYQ Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 klimat wiersza i treść, to już chyba nie ta epoka. Nieźle - czuje się dobre pióro. Czytałem kiedyś Twoje "Cafe Gołębia 3". Też mi się podobało, ale z braku czasu nic nie wpisałem - nadrobię i chyba poczytam więcej :) Pozdrawiam
Rafał Różewicz Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 mało już dzisiaj takich wierszy, górują z wersami " filiżanka kawy" itp a ten jest dość oryginalny. Pozdrawiam. choć tak , nie ta epoka:)
kashmire Opublikowano 10 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 HAYQ: a dziękuję, to Parker ;) Pozdrawiam. Rafał Różewicz: no niby nie ta, ale jak dla mnie pociągająco-intrygująca;) również pozdrawiam.
HAYQ Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A nie mówiłem? ;)
Rekomendowane odpowiedzi