Jimmy_Jordan Opublikowano 1 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Nawijam na ramiona pelerynę kwiatowych maszyn. Dyszące mieszczaństwo zaparowuje uliczne znaki. Być może nie poznasz zapachu okrycia gościa, w jakim stoję przed tobą skrojony łąką rozkwitu by trafić na uda. Rozcieram włosy, przeczuwam, wchłoniesz kochliwie ten płaszczyk. Chodniki przestają cierpieć nerwicą natręctw. Wystarczy nam reumatyzm fiołków w zakryciu = tulenie szarańczy miasta zwid. pustynnych piasków. każąc jej omamy taszczyć jak cuda. w lektykach?
Marlett Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Jimmy! Nie wszystkie cuda to omamy, a pod płaszczykiem zwykłych uczuć można coś ukryć. Lektyka ze znakiem zapytani - podoba:)) Jeszcze Noworocznie pozdrawiaM.
Pan poeta 2 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. też tak myślę, nogami):
Judyt Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 mhmm w lektykach tak chyba jest pozdr. ciepło
Rafał Różewicz Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 =??? hmmm trochę powiało Maliszewskim. Pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 na uda- dałabym małom litero... fajny wiersz kwiecisty....(metaforyczne te kwiatki)
Jimmy_Jordan Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to tak na luzie pisane, może trochę specjalnie kiczem powiałem ale zoned chciałem ułożyć ;P można coś ukryć mówisz? musiałby to być gruby materiał ;) pozdrawiam i dzięki Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. też tak myślę, nogami): heheh ;P witam, przyjemnie gościć proszę się grubo ubierać bo nóżki zmarzną! pozdraiwam Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Judytko, też tak myślę i ten pseudo wiersz jest tylko pretekstem ;) pozdrawiam gorąco i dziękuję Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. poczytamy zobaczymy ;) pozdrawiam i dzięki Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kwiecisty ;p kwiatki są ale wcale nie myślałem o niem jak o czymś poważnym ;) na luzie napisany to na luzie odbierany. pozdrawiam i dzięki Jimmy
Marlett Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to tak na luzie pisane, może trochę specjalnie kiczem powiałem ale zoned chciałem ułożyć ;P można coś ukryć mówisz? musiałby to być gruby materiał ;) pozdrawiam i dzięki Jimmy Jimmy! Niezły materiał na zoned,ale pracy wymaga:)) Ja pewnie nie dam rady zmierzyć się z zonedem. Ahoj! jak mówią strzy żeglarze:))))))
Jimmy_Jordan Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to tak na luzie pisane, może trochę specjalnie kiczem powiałem ale zoned chciałem ułożyć ;P można coś ukryć mówisz? musiałby to być gruby materiał ;) pozdrawiam i dzięki Jimmy Jimmy! Niezły materiał na zoned,ale pracy wymaga:)) Ja pewnie nie dam rady zmierzyć się z zonedem. Ahoj! jak mówią strzy żeglarze:)))))) dobra dobra stara żeglarko ;p ahoj!
Stefan_Rewiński Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Jasne Jimmy, że w lektykach.
Gość Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 naprawdę udane ! Czechowicza żeś tu gonił z kijem, nie wiem jak ci to wyszło bo nie końca od razu się razu się rozumie tę roszadę słów. Jednakże estetycznie mnie pobudziłeś, łezka się w oku zakręciła na widok tego surrealistego obrazka, więcej takich. Nawijam na ramiona pelerynę kwiatowych maszyn. Dyszące mieszczaństwo zaparowuje uliczne znaki. Być może nie poznasz zapachu okrycia gościa, w jakim stoję przed tobą skrojony łąką rozkwitu by trafić na uda. Rozcieram włosy, przeczuwam, wchłoniesz kochliwie ten płaszczyk. Chodniki przestają cierpieć nerwicą natręctw. Wystarczy nam reumatyzm fiołków w zakryciu = tulenie szarańczy miasta zwid. pustynnych piasków. każąc jej omamy taszczyć jak cuda. w lektykach? Odczytałem go zmysłami, poezja nadrelistyczna tego nie broni. Ale nie jestem pewien czy w twoim zamyśle było napisanie wiersza posługując się poezją symbolistów ? Jesli tak to gratuluje, sukces.
Jimmy_Jordan Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ufffff ;P dobrze Cię Stefanie na jednym brzegu mieć, hej! pozdrawiam i dzięki Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wyszło w trakcie jakoś, spontanicznie pod wpływem obrazów. pozdrawiam i dzięki za wgląd Jimmy
Judyt Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Judytko, też tak myślę i ten pseudo wiersz jest tylko pretekstem ;) pozdrawiam gorąco i dziękuję Jimmy pretekstem? bez przenośni poproszę:)) pozdr. ciepło, idę
Rekomendowane odpowiedzi