Nowak Grzegorz Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 W zakamarku czeluści głowy mej, niczym kostucha, staruszka w szacie czarnej -nocą też zwaną, kuśtyka, z kosą swą gniewną. Wśród kobiet brzemiennych w oczekiwaniu na kroplę krwi niemowlęcia, sumiennie, z lekarska precyzją, na tle białych, sterylnych ścian szpitalnego więzienia, pozbawia życia kolejne dziecię. Spod otchłani kaptura, suchej, kostnej głowy wydobywa się głos ...głos matki która o włos nie zabiła własnego syna
Valdessa Kane Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 niesamowity ten wiersz, ode mnie + i do ulubionych
Nowak Grzegorz Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dziekuje..mile zaskoczenie pozdrawiam
Emilia Zone Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 hmm.. naprawdę dobry :) pozdrawiam Emilka
Maciej_Bacztub Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dobre...rusza sumienie i jednocześnie mówi o niesprawiedliwości, ponieważ co ma do powiedzenia mała istotka, która nie ujrzała jeszcze światła dziennego, nawet nie może się bronić. Dziwię się takim kobietą, czy one myślą? Tak, tak łatwo to zrobić i pozbyć się problemu...
Agata Pawlus Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo mi się podoba i działa na wyobraźnię. pozdrowienia, Agata.
Nowak Grzegorz Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 zrozumienie tematu....o to mi chodzilo...dziekuje za komentarze..duzo dla mnie znacza..
Malena Lebrun Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Utwór może poruszyć, aczkolwiek wg mnie jest znacznie uproszczony, zarówno, jeśli chodzi o użyte środki, jak i o rzeczywistość.
Kuba Boryczka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nie wiem, czy to jakaś nietrafiona stylizacja, czy nieświadomie tak napisałeś, ale wiersz brzmi archaicznie. I wcale nie brzmi dobrze. Zamiast pójść tropem "staruszka w szacie czarnej - nocą też zwaną", trzeba było pójść po "sterylnych ścianach" i zamiast patetycznego wydumania, może by coś z tego było. A poza tym, nie pasuje mi ta wersyfikacja..bez rytmu..takie jakieś chaotyczne i pochlastane. pozdrawiam
Nowak Grzegorz Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. uproszczone srodki.../ale ja w nim nic nie upraszczalem...to jest orginal w pierwotnej nienaruszonej formie...rzeczywistosc?
Nowak Grzegorz Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. uwazam ze poszedlem droga jak najbardziej "sterylna"....a co do tego chlastania- zostawiam to bez komentarza...nastepnym razem prosze uzywac bardziej wyrafinowanych wyrazen... pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi