wypłosz pospolity Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 od jakiegoś czasu miejsca już nie są moje. zapamiętują się i wrócą kiedyś odciśnięte w obcych oczach. zastygam na samą myśl a póki co nie wracam w przeszłość, zaprzeszłość i dalej uciekam w lepsze czasy. mam w planach nowe teleporty, kilka progów do przestąpienia do skutku. gdzieś same pękną zatrzaski, rozkrzyżują się hybrydy.
Niewierny Tomasz Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 fajnie się zaczyna ale środek już nie taki fajny moim zdaniem a konkretnie to:i dalej uciekam w lepsze czasy. mam w planach nowe teleporty, kilka progów do przestąpienia poszłaś trochę na łatwiznę tutaj ale wrażenie i tak przyzwoite robi całość pozdrawiam
IN Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 podoba mi się ale drażnią mnie kropki, ograniczają odbiór to tak jak sypanie piaskiem po oczach w 4 wersie 'a' - czy konieczne? :)
wypłosz pospolity Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tomasz, czasem trzeba pójść na łatwiznę.. czemu nie podobają Ci się moje teleporty? .. a jakby tam było 'drzwi' ? to dopiero banał ! .. więc ogarniaj całościowo.. żeby przyzwoite się wydawało :) pozdr w.p.
Niewierny Tomasz Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 nie tyle teleporty co lepsze czasy. w planach... - to tak gadka zwykła nic ciekawego w tym wierszu no ale ogarniam całościowo ogarniam;)
wypłosz pospolity Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. IN.. ja lubię kropki. uwielbiam wielokropki.. i niczym nie śmiem tu rzucać (chyba, że ktoś zasłuży). IN.. 'a' jest zamiast kolejnej kropki.. :) pozdr w.p.
wypłosz pospolity Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no właśnie.. to należy interpretować w następujący sposób: 'czas' jako gramatyczna forma czasownika. 'przeszłość, zaprzeszłość i dalej uciekam w lepsze czasy. mam w planach nowe' to należy brać jako całość. te 'lepsze..' jako czas przyszły (wiadomo, że się czeka na lepsze..) a 'mam w planach..' (w sensie utworzenie nowego czasu - jeszcze lepszego, coś, co będzie 'po' przyszłości) to taki mój wymysł niedorzeczny żeby coś zrobić dla ludzkości, dołożyć dzieciakom nauki, zaistnieć w encyklopedii XXI-go wieku.. takie tam moje.. wiem jak to brzmi, ale.. :) pozdr w.p.
marta_sawicka Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Tez bardzo sympatyczny:))))))))))Zostawiam +++
Fanaberka Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hybrydy :-) Pewnie marsjańsko-wenusjańskie? Ja bym te hybrydy upakowała w ostatniej zwrotce. Zwłaszcza, że "progi do przestąpienia" - dopowiedziane, "a póki co" - potoczne. "na samą myśl" "lepsze czasy" - może wystarczy, tyle da się przeżyć. A w ogóle to bym podstrzygła trochę.miejsca już nie są moje. zapamiętują się i wrócą kiedyś odciśnięte w obcych oczach. zastygam na samą myśl i nie wracam w przeszłość, zaprzeszłość. uciekam w lepsze czasy. mam w planach nowe teleporty, kilka progów. gdzieś same pękną zatrzaski, rozkrzyżują się hybrydy. Pozdrawiam :-)
Nessa Isilra Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 A mnie sie podoba. Tylko, że w miarę schodzenia w dól coraz mniej. Ale jednak jest debeściarsko:):)z tęczowym dygnięciem Nessa:)
wypłosz pospolity Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hybrydy :-) Pewnie marsjańsko-wenusjańskie? Ja bym te hybrydy upakowała w ostatniej zwrotce. Zwłaszcza, że "progi do przestąpienia" - dopowiedziane, "a póki co" - potoczne. "na samą myśl" "lepsze czasy" - może wystarczy, tyle da się przeżyć. A w ogóle to bym podstrzygła trochę.miejsca już nie są moje. zapamiętują się i wrócą kiedyś odciśnięte w obcych oczach. zastygam na samą myśl i nie wracam w przeszłość, zaprzeszłość. uciekam w lepsze czasy. mam w planach nowe teleporty, kilka progów. gdzieś same pękną zatrzaski, rozkrzyżują się hybrydy. Pozdrawiam :-) wypłosz nie zgadza się na żadne cięcia.. hybrydy nie są kosmiczne.. tylko życiowe.. dzięki i pozdry w.p.
wypłosz pospolity Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nessa.. dzięki wielkie pozdr w.p.
były__premier Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 fajny nick, i kilka ładnych fraz, ale jako całośc nie przekonuje mnie, poczekam na następny;) pozdry
wypłosz pospolity Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. następny może być gorszy.. pozdr w.p.
Everygrey Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 tytuł skłonił mnie do przeczytania wiersza...wchodzę, czytam pierwszy wers, o jest bardzo dobrze, zaciekawiło mnie, dalej brne w wiersz, ale im dalej, tym coraz więcej kręcenia, efekciarstwa, pogubiłam sie w teleportach.kiedy znalazłam właściwy, i skończyłam czytać byłam lekko znużona...a tak ładnie sie zapowiadało. pozdrawiam
wypłosz pospolity Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to nie jest epos.. nie wiem jak taki krótki wiersz może męczyć.. może ciśnienie masz za niskie? albo w kiepskiej formie jesteś.. pozdr w.p.
egzegeta Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 sporo tej poezji się człek naczytał, zawsze kropka kończy zdanie. A tu .... wiem, że lubisz kropki i niech tam ale te "a póki co" - to .....:( pozdrawiam :)
PannaBeata Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. drugi wers i "zapamiętują" jakoś nie pasuje zaprzeszłość? a koniec dobry:)pozdrawiam z półplusem!
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Ciekawy wiersz,a bez znaków interpunkcyjnych wiekszw pole interpretacyjne. PozdrawiaMy.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Chwilowo urzeka mnie taki posmak rozważań w stylu s-f, doprawdy intrygujący (dlatego zresztą jestem zwolennikiem "teleportów" w tym wierszu;) Tekst jest w gruncie rzeczy klarowny, moim zdaniem wcale nie efekciarski. Naprawdę podoba mi się to Kubrickowskie jakby ujęcie. I jeszcze te hybrdy na końcu:) Jest w porzo, nie czuję żebym stracił czas. Pozdrawiam wypłosza.
Rekomendowane odpowiedzi