sylvia plath Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 To już nie korzenie To całe drzewa są we mnie Wrosły w burzę aort i serce Przerosły myśli opuchnięte Co bolą niewymownie Gałęzie rozszarpują skronie Dłonie oplatają całe Nieruchome Uczucia Zimne Zdrewniałe Zaklęte To już nie korzenie Wspomnienia o nas.
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Dość "bolesny" ten wiersz... i odważny nick. Niestety nie trafia do mnie... Zwłaszcza ten wysyp słów pod koniec:Nieruchome Uczucia Zimne Zdrewniałe Zaklęte
Mr.Suicide Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 mogłoby być całkiem ciekawie, gdbyś albo się pozbyła rymów albo troszkę je zamaskowała. no i, jak wspomniała Katarzyna - można również pokombinować z tymi 5 słowami. plusuję, bo nieprzegadane. pozdrawiam.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 No jest tutaj treść, nawet intrygująca, jak najbardziej na wiersz. Ale technicznie tekst jest niedopracowany, warto by go skondensować, w pierwszej kolejności zrobić coś z tymi wymienionymi już słowami. Przykro mi, nie umiem podpowiedzieć co i jak. Ale wiersz ma potencjał na bycie lepszym. Pozdrawiam:)
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Pierwsze 6 wersetów- jak najbardziej na tak! Docierają w zakamarki mojej wrażliwości... Co do reszty, to zostało już wyżej napisane.
sylvia plath Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 dzięki za komentarze) jeśli chodzi o tych pięć słów, to tak jakoś wyszło, jest w tym jakaś niejednoznaczność: dłonie nieruchome i nieruchome uczucia, dłonie oplatają nieruchome uczucia, uczucia zimne, zdrewniałe, zaklęte a przecież takie mogą być też wspomnienia)))) jeśli coś piszę, nie zastanawiam się długo, nie kombinuję, wiem, że zabrzmi to górnolotnie ale po prostu samo się pisze wszystko i stąd "kiepskość" techniczna)) pozdrawiam
PannaBeata Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 zaklęte nieruchome..to jest jak z bajki. Może jakoś inaczej..zawsze jest czas na zmiany, ale ma troche czegoś.. Pozdrawiam B.
Nata_Kruk Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... ten fragment podoba mi się. Rzeczywiście, odważny nick. Pozdrawiam Sylwio... :)
sylvia plath Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 dzięki za komentarz:) nick nie tyleż odważny co przypadkowy, właśnie byłam po filmie opowiadającym historię Sylwii:) no dobra, nie do końca to prawda z tą przypadkowością) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi