Krzysztof Adam Meler Opublikowano 30 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 jestem kim jestem – szary człowiek element mozaiki szklanej zwyczajny rozum w cieniu powiek rozlane myśli jak atrament atrament zwykły błękit śniady pigmenty lepkie i niezwykłe we krwistych kroplach kałamarzy litera rodzi się i niknie litera wtedy mi podpowie gdzie kropkę dodać gdzie przecinek i gdzie zostawić pustosłowie żeby na wieczny iść spoczynek odpocznie po mnie ten kałamarz pełen pigmentów wypalonych opowieść skończy się zbyt szara by kleks choć został ocalony
Mr._Żubr Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Chyba jestem zbyt cienki w te klocki, żeby komentować Pańskie wiersze... To pochwała była, jak bududu:) Pozdrawiam
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 30 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Czym jest wiedza w poezji? Sam nie wiem, bo to pojęcie zarezerwowane dla techniki. Czytelnik wie, co czuje i dlatego dziękuję za, szczere mam nadzieję, słowa pochwały ze strony bardziej doświadczonego poety. Pozdrawiam - K.A.M.
Anna Siedem Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Krzysztofie Adamie zwykle nie zaglądam tutaj zbyt często, a komentarzy jeszcze w tym dziale nie umieszczałam, ale dla Ciebie uczynię wyjątek. Twój wiersz jak najbardziej podoba mi się, czyta się lekko, a melodia sama niesie - to duży plus utworu. Niektóre wersy podobają mi się szczególnie: "element mozaiki szklanej" "pigmenty lepkie i niezwykłe" "pełen pigmentów wypalonych" to fajnie brzmi - urokliwie, że tak powiem, zwraca uwagę. Wydaje mi się, że niektóre słowa są zbyt blisko siebie, jak na mój gust, i to trochę "szpeci" utwór (chyba, że to celowy zabieg, oświeć mnie, jeśli się mylę) np. 4 i 5 wers - słowo atrament, 8 i 9 wers - słowo litera, 10 i 11 wers - aż 3x słowo gdzie. Widzę tutaj również takie słowa jak: szary, zwyczajny, zwykły. A w przedostatnim wersie: "opowieść skończy się zbyt szara" - to w moim odczuciu jest bardzo smutne, nie wiem, czy podmiot liryczny czuje się taki szary? To takie moje przemyślenia-spostrzeżenia, wiersz ma w sobie to coś, i ta melodia, którą czuje się przy czytaniu - to bardzo miłe uczucie. Pozdrawiam
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 30 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Te powtórzenia były specjalnie użyte dla podkreślenia, ale faktycznie mogą szpecić. To już chyba rzecz gustu. Niemniej dziękuję za rzeczową ocenę. Pozdrawiam - K.A.M.
halina toma Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Kolejny bardzo dobry wiersz . Nie umiem doradzać za bardzo , bo pisanie wierszy dopiero zaczęłam( chociaż jestem półwieczna pani ) i robię to bardzo nieprofesjonalnie . Ot takie pisanie sobie a muzom , ale czasami licho podpowie ,zeby wyleżć z szuflady i wtedy okazuje się , że gotowanie zupy lepiej całkiem wychodziło . Twoje wiersze ciekawe , bogate , no i komentarze takie dajesz bardzo....no takie co to mają i ręce i nogi . Inteligentny chlopak z ciebie . Powodzenia. Pozdrawiam z drugiej półkuli .
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Może to zabrzmi banalnie, ale jak się żyje w Ameryce? Naprawdę tak o Hiltonównie głośno?;) Dziękuję i pozdrawiam - K.A.M.
ula Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 zgadzam się z Anną Siedem zupełnie burzą hmm strukturę wiersza owe powtórzenia wyrazów, trzeba by to jakoś inaczej... ale, w sumie, wiersz raczej niebanalny:) serdeczne, Ulka
Judyt Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 pierwotnie powróciłam? powtórzenia Krzysztofie, może się czepiam, ale to właśnie Anna racje powiada, zatem powodzenia, ps. i będzie,że wszystko na Anne "zwaliłam";) ps. słowo i jestem to jest dobre, pozdrawiam nocnie
Maciek S Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Facet, jeżeli taki błazen jak ja, w takim błazeńskim mieście jak moje, wydał w małym nakładzie takie błazeńskie wiersze, jakie tu umieszczałem, to dlaczego Ty nie możesz tego zrobić i wysłać mi tomik, ja zapłacę każdą cenę, ponieważ poezja porywająca duszę jest warta wiele. Co do wiersza, to jest bardzo dobry i poryw duszy oceniam na pięć z minusem, no bo nie mogę dać tutaj szóstki, którą z czystym sercem i porwaną duszą, daję wierszowi "rany". Trzymaj się! Maciek.
Rekomendowane odpowiedzi