Alicja_Wysocka Opublikowano 28 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 nie będę przenigdy sama już ciężar nie mój, nareszcie, bo z ciała stałam się słowem, a słowa stały się wierszem. nie powiem, że jest mi lepiej i nigdy o to nie pytaj ubóstwiam więc twoje oczy, bo dłońmi nie możesz czytać.
Niewierny Tomasz Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ładne. Tylko szkoda, że nie może dłońmi czytać, a może mu peelka nie pozwala?;) Myślę, że "ponieważ" w miejsce "bo" mogłoby wejść śmiało, chyba, że jest to spowodowane czymś o czy nie mam pojęcia;) Pozdrawiam
Alicja_Wysocka Opublikowano 28 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tomku, długo by tłumaczyć pozawala czy nie. Uczucia poukładały się po stronach platonicznych :) Może i masz rację, tylko 'ponieważ' jest za długie, ma trzy sylaby. jeśli umiem liczyć. Już o 'bo' jest za dużo dlatego umieściłam je pod kreską puenty. Fajnie, że wpadłeś, kawy czy herbaty? :)
Waldemar Talar Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. smutno mi się zrobiło po przeczytaniu twego wiersza jednak potem ucieszyłem się że miałem możliwość się wzruszyć . pozdrawiam już uśmiechnięty ,Waldemar
Alicja_Wysocka Opublikowano 28 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wzruszone oczy są bardzo ładne, wiesz? :) Pozdrawiam.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Witaj Alu:) A gdyby dać "słowo stało się wierszem"? Zapewne już to przerabiałaś przy pracy nad tekstem:) Z drugiej strony być może byłoby to zbyt "monumentalne" stwierdzenie, niepasujące do tego wiersza... Nie wiem - ot miałem pomysł:) Za utwór masz 5+:) Acha, poproszę herbatę, sypię jedną płaską.
Alicja_Wysocka Opublikowano 28 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za podpowiedź, przemyślę. Jedna płaska herbaty czy cukru: :)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za podpowiedź, przemyślę. Jedna płaska herbaty czy cukru: :) Wybacz roztargnienie, zaczytałem się:) Cukru, cukru moja droga.
Alicja_Wysocka Opublikowano 28 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam tylko kwasek cytrynowy P No dobra, już się robi :)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam tylko kwasek cytrynowy P No dobra, już się robi :) A ma pani cukier w kostkach?
Alicja_Wysocka Opublikowano 28 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Przecie piliśmy szampana, Bartosz!!! :)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I jeszcze będziem pić! :)
Anna Siedem Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Ciekawy wiersz, na końcu owo rozerwanie słowem - bo - jest obrazem czegoś niemożliwego, ale w domyśle można wyczuć, że niekoniecznie? Pozdrawiam
Alicja_Wysocka Opublikowano 28 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Anno, podnosisz peela na duchu :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 przemiłe a ja dodam: Lecz dłońmi mogę dotykać Twe słowa wersy i wiersze, podziwiać ich delikatność i kształty, te najpiękniejsze. Sam teraz się sobie dziwię, skąd chęci aż takich doznań. Dlaczego w mig zapomniałem, że wzrokiem dotykać można.
amehob Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Widzę w tym wierszu jakby ad vocem do mojego czas. Dobrze napisany. Podoba się. ode mnie: ma w dłoniach zmysły ukryte i talent w ścieżki zaklęty cóż znaczy jedno pytanie gdy czytać nie może wierszy dwa zakochane nadgarstki wędrują głucho i ślepo nigdy nie spyta o lepiej bo słowa po słowach bledną
Robert Kmiel Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 pięknie tak zwięźle i tak bogato i to słowo „bo” tak mocno stoi choć jak wspomniała Anna niekoniecznie ale to w domyśle ;) dziękuję za deser z wiersza na herbatkę ja zapraszam Kmiel
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz, nawet mnie nie zaboli gdy oczy zatrzymasz na błędzie i słońca mogą się palić i dzieci mieć ze mną nie będziesz żony ze mną nie zdradzisz i kasy nijakiej nie wydasz wierszem Jacku zostanę tak, wierszem, a resztę już wybacz. Dziękuję za wierszowane kwiatki, pozdrawiam :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Toteż się z żalem pogodzę i głowę podniosę znów dumnie może się nadam innemu gdy okiem, ni dłonią nie umiesz. P. amehob - dziękuję i pozdrawiam :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło mi, dziękuję pięknie :)
Rekomendowane odpowiedzi