Katarzyna Bielińska Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 na ustach wciąż posmak gorzkich słów ciało nabrzmiałe spragnione lodu w kałuży krwi tonie jak przez mgłę dostrzegam pięść twą grubo okrytą nienawiścią i ogień który w oczach się pali strach i ból nucą kołysankę do snu snu wiecznego lecz serce wciąż bije…na podłodze wsłuchana w jego ciężki rytm oddycham z trudem pragnąc się pożegnać lecz nie mogę… niech wskazówki zegara staną
egzegeta Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 na ustach posmak gorzkich słów obolałe ciało spragnione lodu w niewinnej krwi tonie jak przez mgłę dostrzegam pięść grubo okrytą nienawiścią i ogień w twoich oczach strach i ból namawiają do snu wiecznego lecz serce wciąż bije na podłodze wsłuchana w jego ciężki rytm oddycham z trudem pragnąc pożegnać się lecz nie mogę niech wskazówki zegara staną to moja skromna i nieśmiała wersja :) Ale Katarzyno dlaczego aż tak smutno bo że peelce smutno, to wyziera spośród wersów Ale Tobie też ? Pozdrawiam bardzo serdecznie
Katarzyna Bielińska Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej wersji. Udało Ci się w doskonały sposób oddać to, co chciałam przekazać. Poprzez tę, w zasadzie niewielką, zmianę treści, przekaz stał się bardziej wyraźny. Nie jest mi smutno:) Ja po prostu lepiej czuję się w klimatach smutnych, pomimo iż jestem pogodną i szczęśliwą osobą:) Po prostu w poezji bardziej mi smakuje nieszczęśliwa miłość i cierpienie. Nie potrafię wytłumaczyć czemu tak jest. Pozdrawiam ciepło i dziękuję za komentarz.
Krzysztof Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej wersji. Udało Ci się w doskonały sposób oddać to, co chciałam przekazać. Poprzez tę, w zasadzie niewielką, zmianę treści, przekaz stał się bardziej wyraźny. Nie jest mi smutno:) Ja po prostu lepiej czuję się w klimatach smutnych, pomimo iż jestem pogodną i szczęśliwą osobą:) Po prostu w poezji bardziej mi smakuje nieszczęśliwa miłość i cierpienie. Nie potrafię wytłumaczyć czemu tak jest. Pozdrawiam ciepło i dziękuję za komentarz. właśnie ta druga wersja jest lepsza - podoba mi się i tak samo jak ty lubię smutne klimaty w poezji - tak już to jest ;) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi