Judyt Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 zapomnieć siebie znaczy nie mieć nic chciałam powiedzieć nową drogę przygotowujesz nawet gdy schylam czoło tylko ty byłeś tak a teraz otworzysz drzwi drugie nieopodal zanim zrobię głupstw parę przypomnisz że nieulotnione znajdę zejść 26.07.07r.
Reni Her Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 zapomnieć siebie znaczy nie mieć nic w pierwszych słowach Judyt ujełaś to co jest bardzo ważne w życiu, mianowicie nasze przeżycia, wspomnienia, o których należy pamiętać, pozdrawiam R. ;)))))))))))))
Krzysztof Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 zapomnieć siebie to nie mieć nic chciałam powiedzieć nową drogę przygotowujesz nawet gdy schylam czoło tylko ty byłeś tak a teraz otworzysz drugie drzwi nieopodal zanim parę zrobię głupstw przypomnisz że znajdę zejście tak to widzę, a treści do końca zgłębić nie zdążyłem, jednak już czymś mi podoba się ;) pozdrawiam ciepło i słonecznie
Piotr_Jasiński Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 W drugiej strofie ostatni wers proponuję zmienić kolejność. Na przykład: "parę głupstw zrobię" Przesunięcie "zrobię" do następnego wersu nie jest konieczne ale wydaje mi się, że pasowałoby do formy utworu :)) Pozdrawiam serdecznie
Judyt Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 :):):) po jednym uśmiechu dla każdego, dziękuję Wam, Reni Her: dziękuję za wizytę, Krzysztofie: nie biegaj tak szybko ;) Piotrze: pewnie masz rację, że zrobię jeszcze, przemyślę, pozdrawiam nocnie lecz nie mrocznie
egzegeta Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Judytko tak sobie czytam jak niżej napisałem, bo lepiej, natomiast uważam, że "znaczy" należy wymienić na "to" natomiast w 5. wersie "a" chyba trza przenieść niżej i "że" bym wyrzucił. Sens jakiś wyrazisty niestety nie rysuje mi się, ale znać rękę poetki, która ma porachunki z nim.zapomnieć siebie to nie mieć nic chciałam powiedzieć nową drogę przygotowujesz gdy schylam czoło tylko ty byłeś tak a teraz otworzysz drzwi drugie nie opodal zanim zrobię parę głupstw zobaczysz znajdę zejście Pozdrawiam Panią Judytkę :) PS. Judytko zauważyłem, że tematyka przyrodnicza zupełnie Cię nie interesuje, konkretnie idzie mi o botanikę i entomologię. Szkoda, bo jest tu taki wiersz :))
Judyt Opublikowano 27 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyroda jak najbardziej, dlaczego nie? ( "Zapominajki" znajduję) Porachunków z nim ni trochu,chyba poeta odczytał swoim prawdziwym okiem:), dziękuję za wskazówki i słowa, dostrzegam inny sens w Twojej podpowiedzi, zbieram narazie jakieś muszki, pozdrawiam ciepło
Marlett Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Judyt! Wersja Egzegety bardziej wyrazista. Ale nie musisz zmieniać jeśli nie chcesz. PozdrawiaM.
Judyt Opublikowano 27 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Marlettko za rzut okiem, zmieniłam troszku i też wsparłam się egzegetą, pozdrawiam serdecznie
halina toma Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Hej!! Bardzo ładny wiersz , bardziej wyrażny po podpowiedziach twoich kolegów. Pozdrawiam . PS: Napisz mi swój numer telefonu to zadzwonię do ciebie (jesli chcesz oczywiście )
Judyt Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi miło halino, jestem pod wrażeniem, może napisz na mój adres, jeśli chcesz coś dopowiedzieć, pozdrawiam ciepło
Rekomendowane odpowiedzi