Waldemar Talar Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Gdy siedziała na tarasie zamyślona patrząc w dal podeszła do niej córka i wskazując w strone nieba rzekła ,mamo proszę spójrz ono nie jest tak daleko widzisz tam za chmurkami gdzie leci metalowy ptak więc jak tatuś nie może to zróbmy niespodziankę i my go odwiedżmy ,na pewno bardzo się ucieszy matka wzruszona do głębi tym co ona powiedziała przytuliła ją do siebie kierujac wzrok wysoko w górę żeby ukryc przed nią twarz po której spływały łzy dopiero po jakimś czasie, półszeptem wypowiedziała mój ty Boże ,jak ona bardzo za tobą tęskni kochanie a po chwili już wyrażnie dodała ,tak moja dziecinko masz rację, tatuś na pewno bardzo by się ucieszył po czym zacisnęła mocno usta i jeszcze bardziej przytuliła ją do siebie nie zwracając uwagi na to że zerwał się wiatr i zaczął padac rzęsisty deszcz jakby komuś zależało na tym by przerwac ten stan
zak stanisława Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 wSkazała- literufka to raczej jak opowiadanie, chociaż mnie wzruszyło , bo właśnie jestem świeżo po podróży gdzie owi tatusie szukając bułek cierpią tęsknotę.... pozdr es
Waldemar Talar Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witam serdecznie , już poprawiłem ,dzięki za odwiedziny pozdrawiam ciepło Waldemar
Marlett Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Talarku! jak zwykle u Ciebie bardzo realistycznie i wzruszjąco:) Serdeczności:)
M._Krzywak Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 odwiedżmy - do poprawy na ź A co do utworu - tym razem przychylnie, może trochę bym go obciął, np.: matka wzruszona do głębi tym co ona powiedziała - ona przytuliła ją do siebie kierując wzrok wysoko w górę - ją/siebie żeby ukryć przed nią twarz po której spływały łzy - nią (poprawić: "ukryć ", "kierując") na: matka wzruszona do głębi przytuliła ją kierując wzrok wysoko w górę (tuląc w tym przypadku może tylko do "siebie", więc wyciąć nawet należy) żeby ukryć twarz po której spływały łzy i przez to wiersz się nie rozmywa. Pozdrawiam.
Ewa_Kos Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 ciekawa treść;prozowatość nie przeszkadza w odbiorze:))) Pozdrawiam serdecznie:)))
Atena Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 takie opowiadanie wciśnięte w wersy i strofy. podoba się pozdrowienia
Nata_Kruk Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 No właśnie, opowiadanie zapisane.. wierszem. Posmutniałam i tyle. Pozdrowię za to z ... :)
Waldemar Talar Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Marlett za odwiedziny. pozdrawiam Waldemar
Waldemar Talar Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marku te obciecia faktycznie są uzasadnione bo dzieki nim wiersz dopiero stał się wierszem bardziej czytelnym. Jeszcze raz bardzo dziękuje za podpowiedz z której napewno skozystam. pozdrawiam Waldemar
Waldemar Talar Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło że wpadłaś pozdrawiam Waldemar
Waldemar Talar Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszy mnie że się spodobał pozdrawiam Waldemar
Waldemar Talar Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za wgląd i równiez pozdrawiam bardziej wesoło Waldemar
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Przyznam, że nie trafia do mnie ten zapis - bardzo prozatorski, pozbawiony właściwie elementów liryki; nie rozumiem sensu stosowania akurat takiej formy, tym bardziej, że to proza też nie najwyższej próby (na dokładkę, jak już wcześniej zostało powiedziane, masz Waldemarze jeszcze trochę pracy przy literówkach i interpunkcji). Tym niemniej sama treść jest godna uwagi, to napewno (może spróbujesz to jednak przekuć na wiersz?). Pozdrawiam:)
Waldemar Talar Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pomyślę co z tym fantem zrobic. dzięki za wgląd. pozdrawiam Waldemar
Rekomendowane odpowiedzi