zak stanisława Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 nawet w samym środku szczęścia kryje się ziarnko rozpaczy- Kierkegaard zdaje się jakbyśmy wczoraj marzannę stroili do sadzawki mrożonej przed domem jeszcze było gołosłowie a tu już lecą soczyście na głowę godzinami przesiaduję w pochyłym ogrodzie nad kuflem niczym Owidiusz obserwuję zmiany natury ptaki w koronach śpiewają na rabatkach róże złocą się blaskiem jak obrączka lubej której palce na rączce kosiarki uczepiły się niczym jerzyki muru głową przepijam w rzeczywistość żyć nie umierać ale im dłużej patrzę, tym czarniej przed oczyma mimo iż bieli się jaśmin to bez przekwitł za szybko zmusza do refleksji - nietypowej zważywszy płynność kobieta bez męża, seks bez zobowiązań, filozof bez złudzeń, patriotyzm bez narodu a ja bez piwa kiwam się nad coraz bardziej pochyłym narodem kraju BEZ
Piotr_Jasiński Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Wielki powrót Panawkratkę :))))))))
zak stanisława Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 wielki? jesteś pewien?
Piotr_Jasiński Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak mi się jakoś :) I w pierwszym cytowanym zamieniłbym na: "kobieta bez męża, seks bez zobowiązań" Pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Biorąc pod uwagę serię, którą lubię - to tak :)))
zak stanisława Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 po namyśle, myślę, że masz rację...z tym przestawieniem. pozdrawiam ciępło
Reni Her Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Stasiu coś mi nie pasuje z tym soczyście na głowę, a poza tym jest jak zwykle bardzo obrazowo, pozdrawiam R.
HAYQ Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Bardzo mi się ten bujany fotel w połączeniu z pochyłym narodem podoba. Krzywe i skrzypiące to wszystko jakieś. I mimo, że ptaszki i rabatki wciąż te same, to zadowolenie jakby nie to. Panwkratkę filozofuje też na smutno, ale to chyba nie piwa... nie wina - piwa :) Ładne Stasiu, jak zwykle. Pozdrawiam.
Tomasz_Biela Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 nawet w samym środku szczęścia kryje się ziarnko rozpaczy- Kierkegaard zdaje się jakbyśmy wczoraj marzannę topili w sadzawce przed domem jeszcze było gołosłowie a tu już lecą soczyście na głowę godzinami przesiaduję w pochyłym ogrodzie nad kuflem niczym Owidiusz obserwuję zmiany natury ptaki w koronach śpiewają na rabatkach róże złocą się blaskiem daje po oczach obrączka lubej której ręce na rączce kosiarki wczepiły się niczym jerzyki muru żyć nie umierać ale im dłużej patrzę, tym czarniej przed oczyma mimo iż bieli się jaśmin to bez przekwitł za szybko zmusza do refleksji - nietypowej zważywszy płynność kobieta bez męża, seks bez zobowiązań, filozof bez złudzeń, patriotyzm bez narodu a ja bez piwa kiwam się nad coraz bardziej pochyłym narodem ///// bardzo mąrdy splot słów dziękuję za wnikliwe poszukiwanie własnej interpretacji wieczności.
zak stanisława Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Reni, to ślowa jak liście soczyście zielone lecą nagłowę tego zasiedziałego pana..... żona mówi- idź wyrzuć śmieci. a on na to, -dopiero co usiadłem - to do cholery coś robił do tej pory? - leżałem..... dzięki Reni za wgląd, cmokes,
zak stanisława Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - ech HAYQ jakoś filozoficznie się panw. nastraja, nie piwa, nie wina...ino oglądalności wiadomości....wina. dzięki za soczystośc wypowiedzi:)))cmokes
zak stanisława Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Tomku, kupiłam z podziękowaniem...:))))
IN Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 a ja bez piwa kiwam się..... cmoooooooook! ;)
adam sosna Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 pamiętam napis "reklamowy" na "piwnym przybytku" "wypijesz piwo - pódzies krzywo po gorzale - nie pódzies wcale" smutny dla mnie :(:) ale do Ciebie uśmiecham się
Robert Kmiel Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 to co u nas najlepsze ale i najgorsze a wiersz piękny i przemyślany i te kosiarki ;) gratuluję znajomości panawkratkę dziękuję Kmiel
zak stanisława Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Inko, witaj, jakoś obchodzisz forum na skróty....rzadko cie widać...buziamEs moccno Sosno, stajemy sie narodem smutasów, strajkasów, beee ja tyż do cię macham jaśminem. Robercie serdeczności panwkratke przyjmuje gratulacje, he he wszystkim miłego dnia.
Reni Her Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Reni, to ślowa jak liście soczyście zielone lecą nagłowę tego zasiedziałego pana..... żona mówi- idź wyrzuć śmieci. a on na to, -dopiero co usiadłem - to do cholery coś robił do tej pory? - leżałem..... dzięki Reni za wgląd, cmokes, Przypomina mi to kota, który cały dzień wyleguje się na posłaniu, tylko na obiad reaguje, sama rzeczywistość ;)))) pozdrawiam R.
Marlett Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Miło,że powrócił Panwkratkę. Nie ma to jak u siebie:)) Serdeczności.
Eugen De Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 nawet w samym środku szczęścia kryje się ziarnko rozpaczy- Kierkegaard zdaje się jakbyśmy wczoraj marzannę stroili do sadzawki przed domem jeszcze było gołosłowie a tu już lecą soczyście na głowę godzinami przesiaduję w pochyłym ogrodzie nad kuflem niczym Owidiusz obserwuję zmiany natury ptaki w koronach śpiewają na rabatkach róże złocą się blaskiem daje po oczach obrączka......... daje po oczach - kolokwializm! lubej której ręce na rączce kosiarki ...... czy "rece na rączce"? wczepiły się niczym jerzyki muru żyć nie umierać ale im dłużej patrzę, tym czarniej przed oczyma mimo iż bieli się jaśmin to bez przekwitł za szybko zmusza do refleksji nietypowej - zważywszy płynność kobieta bez męża, seks bez zobowiązań, filozof bez złudzeń, patriotyzm bez narodu a ja bez piwa kiwam się nad coraz bardziej pochyłym narodem kraju BEZ Pozdrawiam staszko!
IN Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 jestem raz jeszcze jakoś ostatnio mało mam miejsca na życie w tym życiu :)* a Ty zmieniaj... tylko tytuł daj - cudzy wiersz ... albo bezimienny ;) zbyt łatwo dajesz się podprowadzać... może młokosom, którzy nie czują jeszcze, bo mają zbyt mało doświadczenia, bo aktualnie coś innego ich absorbuje...? widzą inaczej...? to Ty jesteś najlepszym cenzorem swoich utworów nie jesteś pewna - to odłóż na chwilę ale nie zmieniaj pod wpływem cudzych sugestii... raptus jesteś postaram się bywać tutaj częściej... jako Twój wyrzut sumienia ;) cmoooooook!
Rekomendowane odpowiedzi