Lucyna Juchniewicz Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 wszystko jest na chwilę fragmentaryczne nieporadne w kategoriach ciągłości połączone sekundnikiem nagle przypominasz sobie coś zupełnie nieważnego o czym pomyślałeś trzy lata temu patrząc na wadliwy przyciemniony fabrycznie kawałek tapety przeczesujesz stare ścieżki deja vu a może po prostu tak niewiele się zmienia
Spiro Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 nie znalazłem nic dla siebie w tym wierszu. a próba filozoficznego podejścia w pierwszej zwrotce jest faktycznie nieporadna. pozdrawiam /s
Oxyvia Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Myślę, że po prostu za dużo pełnych opisów, a za mało skojarzeń - przegadane. Pozwolę sobie skrócić po swojemu, co oczywiście nie jest próbą narzucenia własnej wersji Autorce. (Ale ty przecież doskonale umiesz pisać skojarzeniami; dlaczego tutaj akurat - tę ulotność momentów i mgnień deja vu - tak porozciągałaś?). Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Moim zdaniem tak byłoby lepiej. A Ty co sądzisz o takiej wersji?
Messalin_Nagietka Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 czym połączone? "sekundnikiem" to mi przypomina czasomierz do jajek z ukłonikiem i pozdrówką MN
Rekomendowane odpowiedzi