egzegeta Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 w ziemi na dnie morza przyjaźni pod pajęczyną strychu często żółty nieoceniony z charakterem promieniujący taki znalazłem ale tęczówka niebieska 1
zak stanisława Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 to zagadka dla mnie na dziś, zaciemnionam ostatnio.....szukaniem też... słoneczka,ES
zak stanisława Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prawdopodobnie.... możliwe że się na strychu zawieruszył????
Piotr_Jasiński Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prawdopodobnie.... możliwe że się na strychu zawieruszył???? Taki żółty (złoty?) z niebieskim oczkiem.
egzegeta Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Kochani jeśli to zagadka, to nie triumfuję, a jestem zakłopotany gdyż tak to wyraziste, że aż obawiałem się zarzutu dosłowności i teraz nie wiem sam ....
HAYQ Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 wydaje mi się, że to bursztyn (często żółty), promieniujący (energią) napewno... i napewno z charakterem. Niebieskie są najrzadsze, a z Filipin najładniejsze, bo najstarsze. Mam spory zbiór, w tym nawet czarne. Może trafiłem? Pozdrawiam.
egzegeta Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fajny trop obrałeś sympatyczny HAYQ ale ja nadal zatroskany jestem i choć wiersz ma byc niedopowiedziany to jednak powinien być w miarę czytelny dlatego wstawiłem wers, który wcześniej został przeze mnie usunięty "z czystym sumieniem" przepraszam za niechcianą łamigłówkę:)
Maria Lipnicka Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 zdjęcie z dziecińśtwa jak się było niemowlęciem??:> uuuuwielbiam zagadki..:D
Piotr_Jasiński Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Skarb, jak w filmie. Nie ze złota czy klejnotów tylko najprawdziwszy. A ty go znalazłeś. Ten jeden jedyny. :)
egzegeta Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. NARESZCIE !!!! Dziekuję Ci Piotrze i Marii też dziekuję i HAYQ też dziekuję za miłą wizytę:)) i Stasi dziękuję i ...wszystkim zerkającym tu w moje skromne progi Pozdrawiam Was serdecznie 1
zak stanisława Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 detektyw się znalazł, psia krew... he he nie dal nam pozgadywać miłego wieczoru Egze.. i detektywie!!!
Piotr_Jasiński Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 To kiedy następny rebus??? Pozdrawiam serdecznie autora uczestników zabawy a Stanisławie życzę szczęścia przy następnym :)))))))
zak stanisława Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. akurat...:))))
Judyt Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 a nie, bo to rosną nad modrym oczkiem(...) niezapominajka:) pozdrawiam ciepło
egzegeta Opublikowano 13 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 jeszcze raz przepraszam za ten rebus choć Maria Lipnicka uwielbia zagadki ;) już więcej nie będę Pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Dlaczego nie?? Miło było uruchomić szare komórki. :))) Jak dla mnie może być ich więcej. Dobrze napisane, prowokuje do zastanowienia, a nie tylko podoba się, podoba się.
egzegeta Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Piotrze jak mnie kiedyś, coś nawiedzi to specjalnie dla miłośników łamigłówek coś wypracuję ;)) Pozdrowionka
egzegeta Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeśli było nawet "błyskotliwe" ;) to w wersji pierwotnej. Teraz to prawie ble ble i zastanawiam się co z tym zrobić;) Na pewno trzeba będzie czekać, aż wena odejdzie i zabiorę się za solidną pracę - nad nim, bo jak już gdzieś wspomniałem dla mnie najgorsze te, z weny wzięte;))) Dziękuję
Rekomendowane odpowiedzi