Marlett Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 jest tylko jedno miejsce w przestrzeni tam mogę wykrzyczeć wszystkie żale jest jeszcze wiele miejsca w ziemi gdzie długa cisza nie słucha wcale mówię w próżnię a głos mój zanika jak sny co się nigdy nie spełniły jedno jasne wspomnienie zostało od ciebie darowana muzyka las markotny rozmawia ospale pod korą drzewa sok cicho szepce wypuszcza młode słodkawe pędy smaku dobrze nie poznałam jeszcze pragnę odurzyć się twoim opium zawirować jak w locie motyle potem zamknąć zmęczone powieki i spłonąć jak ćma w ostatniej chwili
Messalin_Nagietka Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 jajć, już robię muzyk, tylko kto to zaśpiewa, bo to takie kobiece, jajć z sokiem jeszcze pomyśl, może je na łuko zmienić? z ukłonikiem i pozdrówka MN
Ewa_Kos Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja już mówiła, że wszystko zaśpiewa bo ma wrodzone:))) Ładny wiersz; podoba się kosowi:))) Pozdrawiam bardzo serdecznie:)) EK
Marlett Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Messalin! Trafiasz w sedno. Pewna kapela chce ode mnie ten tekst ( i kilka innych tekstów:)) Ja bym zaśpiewała ,ale nie mam muzy:)) Pomyślę o ''soku'':)) Dzięki wielkie.Słoneczka!
Spiro Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 pamiętam z W. gra ta muzyka. pamiętam, że ważny dla Ciebie. i dzięki Tobie mam swoją wersję zamyślony /s
zak stanisława Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 niech gra, do końca świata i dłużej.....na POPIE!!!!! buzia!ES
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 I znów udało Ci się trafić w mój czuły punkt - bardzo ładnie... :) Pozdrawiam, K. :))
Piotr_Jasiński Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Chyba czytałem to kiedyś. Tak czy inaczej zakochałem się w tym wierszu. Całość bardzo mi się podoba, a ostatnia strofa wręcz cudowna. I do tego jeszcze rymy:)))))))))))))))))) Razem ode mnie n! plusów (en silnia -> gdzie en=nieskończoność). Pozdrawiam serdecznie
HAYQ Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Bardzo bym chciał to usłyszeć w wersji śpiewanej. Bo to niezły kawałek jest... bluuu... ues. Pozdrawiam.
były__premier Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 następan rymowanka bez celu, ech. daj mi coś do poczytania!!!!:[
M._Krzywak Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Marlett - tak się podmiot rozmarzył, że krztynkę go poniosło. Wpiszę kilka moich uwag: jest tylko jedno miejsce w przestrzeni - "przestrzeń" jest polem, hm, powiedzmy, pustym, więc to "miejsce" nie za bardzo pasuje do abstraktu, który ozbacza raczej - brak miejsca tam mogę wykrzyczeć swoje żale - wiersz jest w 1 os., zatem "swoje" jest bardziej dla nadania rytmu w tym wypadku, czyli czymś, od czego nie uciekał nawet Kochanowski (tak, on "zapychał" swe wiersze, byle się tylko metry zgadzały). A te "żale"... "gdzie tępa cisza nie słucha wcale" - tutaj na rzecz "tępej" (jako epitet nie za bardzo odnosi się do zjawiska ciszy), może coś w stylu: "gdzie ciszy cisza nie słucha wcale" Ciąg dalszy już bardziej intryguje. No, napisać liryk to jest wyzwanie, warsztat sprawny, trochę brakuje mi takiej zasadniczości, żeby tekst się nie rozmywał w słownej próżni. Pozdrawiam. :)
Marlett Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spiro! To ja Tobie dziękuję za drugą wersję. Mam ją i zachowam dla siebie:))) Pozdrawiam i słońca życzę:)
Marlett Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu! Dziękuję za dobre słowa...są ważne. Życzę radości:))
Marlett Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kasiu! Może czasem udaje się trafić do Czytelnika. Jeśli tak, tym większa radość z pisania. Słońca!
Marlett Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierre! n! - niewyobrażalna,....ale co tam dla Poety ...wszystko możliwe:)) Serdecznie dziękuję i słońca życzę:)
Marlett Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. HAYQ! Poezja i blues - tak:)) Serdecznie dziękuję. Radości życzę!
Marlett Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podziwiam sorry pozdrawiam
Marlett Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja już mówiła, że wszystko zaśpiewa bo ma wrodzone:))) Ładny wiersz; podoba się kosowi:))) Pozdrawiam bardzo serdecznie:)) EK Ewo! Dziękuję z miłe słowa. Zawsze to trochę otuchy dla serca:))) Radości:)
Marlett Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michał! Przeczytałam uwagi i dziękuję. Rozpatrzę wszystkie i postaram się odpowiedzieć. Zawsze mało czasu:))) Słoneczka!
Marlett Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michał! Peelka upatrzyła sobie jedno miejsce w przestrzeni, więc tak wiele miejsca jej nie potrzeba-ale zastanowie się nad ta kwestią. swoje - zmienione tępa - zmieniam Dalej jeszcze myślę:)) Twoje uwagi zawsze cenne:) PozdrawiaM.
Rekomendowane odpowiedzi