Lilianna Szymochnik Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Księżyc jaworom wody z cieniem rzucał ziemi świętymi koronami drzewom, co liśćmi zieleniły w głębi ostępu łonem z natury konarem gałęzi siedziała piękna naga licom dziewica z oka krasy, jej piękne włosy kręconymi burzanami z tej fali plecom jasności kolanom długimi złotem opadały. W majowych barwach jasnej niebem nocy w pełni czarujący uszom śpiew z echem lasem serca kołysały, tak czarujący, że aż dech zapierało piersi człowiekowi wstała przywlekła się suknię białą w szaty niewinności zaczęła tańczyć w kuszącej atrakcji w transie rozkoszy wianek z kolorowych kwiatów oplatał głowę z obręczy. Bosym nogą w rosy z mgłą oparów idących tumanem rzeki, jak baletnica zwinnymi ruchami, jak łabędź w te majestaty nagości kształty powabne prześwit zaigrał wirom zmysłami, ten kto to widział własnym obrazami urodziwy oku myśliwy, który, w ten ostęp osobą zabłądził tropiąc jelenia z ranami znakami posoki w ślady idąc ujrzał cudowne zjawisko polany. W Zapachu konwalii i lilaku w ciszy harmonii w zakątku kniei, ów młodzian pchnięty bezwolnie z jakieś nadludzkiej mocą siły szedł prosto w objęcie pięknej Rusałki sercem w bezmyślności, ona go ujrzawszy spłoszonej sarny krokiem wymierzonej strzelby postacią w impasie z ruchem stanąwszy oczami przeszyła miłości czar sercu rzuciła rozkochała w uczucie - nagłe gwałtem z mocy. Zaczął tańczyć z bajeczną boginią z wabiącymi ciała ruchami, nie wiedział! Czy to jawa,czy sen go opętał z mirażu w koszmary porwany walcem z kroku i rąk zapomniał o bożym świecie ziemi w jakimś amoku z ćmą uniesiony młodzieniec zmysłami owej żądzy napawał się kochaniem gorącym,aż słodyczy pływał w błogości zaćmiła wszystko wokół rozpływała ujściami w euforie z ekstazy. Ukołysany w śpiewie z tańca w jakieś hipnozie stracił tło myśli magnetyczny księżyc z jasnej poświaty plamił z krewi czerwony, coś onego popychało ręki brzegiem wody tataraku w trzciny głębi, nagle skoczył fali wirom z objęciem z ukochaną poniesiony do wody słychać było jeszcze,tylko pluski - jakieś krzyki lamentu w ciemności w rozbitej głuchej ciszy opadło dna i zamilkło życiu śmierci w toni wody.
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłaszam do administracji, żeby szybko usunąć ten kicz! b
allena Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj!
Karol_Andrzejewski Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 kupa śmiechu z przewagą kupy:)
Lilianna Szymochnik Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 A wokół latają zwabione muchy!
M._Krzywak Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Ojej, ojej, ajajajajajaj!!!! oj oj oj oja oja oja ja cię...! Dno.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 W pustej butelce po piwsku; zalatuje,ale od kogo i czego? Niech pan,tak krzywo nie patrzy; bo pomyślę, że od tego browaru?
cały twój Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 cudo! bardzo w moim stylu. czasem są pewne niedoskonałości ale ogólnie bardzo mi się podoba. trzymaj się!
Lilianna Szymochnik Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Salve! i Vice Versa.J.L.S
M._Krzywak Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pani o mnie pisze czy o arcynudnej Rusałeczce Majowej ?
M._Krzywak Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poziom tekstu wskazuje na zaawansowaną grafomanie, poziom odpowiedzi - na... (tutaj już przemilczę). Pani mnie straszy może czy to : "tylko pluski chwilkę krzyk uszom w ciemności"? (cokolwiek to zdanie znaczy)
Lilianna Szymochnik Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 A kto tu widział jakieś licho! Pewnie damski bokser bije damę kartą z ręki.
Dariusz Sokołowski Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Pani Lilliano zauważyłem literówkę w wyrazie "wianek". Pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ja zauważyłam braki..... ogłady w przyjmowaniu krytyki, a chciałam juz po komentarzu u Messy zmienić zdanie na DOBRE, no cóż znowu serce( tu przeczucie) mnie zawiodło panie Lilianno!
Lilianna Szymochnik Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Przeoczenie w czasie pisania; dziękuję i pozdrawiam.-J.S.L I to mnie gubi!W ostępach dróg lasu porywczego mustanga wolnych stepów.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Tak to prawda: "Nerwy są jak lejce muszę, je mocno umieć trzymać w garści"
Oxyvia Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Damski bokser??? To teraz jesteś damą? Bo wcześniej byłeś(-aś?/-oś?) facetem, przynajmniej pisałeś o sobie w rodzaju męskim. I teraz w tej rozmowie też jesteś mustangiem - kobiety raczej tak o sobie nie myślą. Wiersz nie zawiera ani jednego zdania napisanego prawidłowo w języku polskim. Nie zawiera też żadnej oryginalnej metafory, niekonwencjonalnego przesłania, nic, co by zachwycało, wzruszało, przemawiało do uczuć, tworzyło jakiś nastrój.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Mylisz się i to bardzo! od tego są metafory i wszysto jest-oky Mam kometarze z innego forum i Ty mi tu, nie lej kiczem w oczy kochaniutka-pozdrawiam "Umiesz liczyć-licz na siebie"
Oxyvia Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Te fragmenty też nie są po polsku, kochaniutki. Pozdrawiam.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 To naucz się czytać między wersami!
Rekomendowane odpowiedzi