Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Na skroniach kalendarza dostojny szron zakwita, na przekór lustrom w domu na smutno się z nim witasz. Zamartwieniem go podlewasz więc coraz szybciej rośnie i zapominać każe gorące lato, wiosnę. Ale radosne słońce, zapewnić pragnę o tym, daruje wciąż wzruszenia przecudne serc migoty. I jeszcze powiem miły że kocham się w jesieni, gdy ją na srebrnomądrze po brzegach czas pomienił.
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 ach! przemijanie... ale jakże piękne (pomimo pewnych, których tu nie wyłuszcze). dobrze się czytał, pozostawił wrażenie. na marginesie: starość jest godna szacunku nie przez wiek lecz przez mądrość i doświadczenie. czego Wszystkim Nam życzę. pozdrawiam pozytywnie.
sold Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Cóż mogę Ci więcej Muzo… Złotoblaskiem świecy portret swój literkujesz Alu W miedzianozłoty brokat okrytaś w każdeńkim calu Twój rym glisandem harfy pachnie wonnością Euterpe Mój z powrósła spuszcza charty za Twoim z tęsknoty cierpię… J. Tylko tyle,serdecznościprzesyłam.
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwszy raz widzę Ciebie pod moim piśmidłem, tym radośniej witam. To ja też na marginesie Ci odpiszę. Starość nas nie dotyczy. Każda jest najpierw dziewczynką, potem panienką, a potem młodą kobietą, młodą kobietą i młodą kobietą itd. :P Pozdrawiam i dziękuję :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. aż tyle, sold, aż !:) Kłaniam się i pozdrawiam.
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z nami jest niestety inaczej. facet jest najpierw chłopcem, potem chłopcem, chłopcem i chłopcem... :). a serio, to myślę, że w każdym jest starzec, małe dziecko i wszystkie stany pośrednie... tylko nam jest łatwiej patrzeć na siebie przez soczewkę bieżącej chwili. to już wszystko i kłaniam się nisko.
Stefan_Rewiński Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwszy raz widzę Ciebie pod moim piśmidłem, tym radośniej witam. To ja też na marginesie Ci odpiszę. Starość nas nie dotyczy. Każda jest najpierw dziewczynką, potem panienką, a potem młodą kobietą, młodą kobietą i młodą kobietą itd. :P Pozdrawiam i dziękuję :) Podobnie jest z panami Alu, pozdrawiam, całuję, młody mężczyzna itd- Stefan.
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzień dobry Stefciu. Witam w moich skromnych progach :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 gdyż jesień młoda pani uroków ma tysiące srebrem cię omami biciem serca gorącym nagle przyjdzie marzeniem mgiełką zasnuje oczy i gorącym pragnieniem jeszcze może zaskoczyć :)) pozdrawiam Jacek
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a może to dlatego, że właśnie jestem sroczka i lubię świecidełka i lubię ten błysk w oczkach do piórek mi pasuje liść złoty srebrny włosek jeśli masz coś takiego ukradnę pilnuj proszę Dziękuję Jacku, pozdrawiam :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to pani jest jak sroczka co lubi świecidełka i lubi ten błysk w oczkach tę radość - choć nie wielka pani uważać musi chcąc mieć przyjemność wielką bo może pani trafić na butelkowe szkiełko bo jeśli kraść świecidła to warte choć miliona a jeśli trzeba spadać to już z dobrego konia :))
M._Krzywak Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Alicjo - chodzą słuchy, które wątpią w moje słuchy dotyczące rytmu, jednak mam wrażenie, że tak: "Zmartwieniem go podlewasz więc coraz szybciej rośnie i zapominać każe gorącym latem - wiosnę". będzie płynniej bez zmiany sensu. A wiersz - znasz moje marudy co do pewnych słówek, zatem te pomijam, a za całośc dobra, mocna czwórka. Pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. * czaS Ją POMIENIł, oświeciło słońce jesień ma to do siebie że serce jej gorące Alis, pomiłuje się czas nad jesienną głową do zimy jeszcze jej daleko przed szronem nie ucieknie bo na głowie i tak mleko serdeczności /ES
Piotr_Jasiński Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Mógłbym napisać, że podoba mi się bo lubię rymy. Ale to nie prawda. Podoba mi się bo jest bardzo ładny. Pozdrawiam serdecznie
Dariusz Sokołowski Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 ciepluchny wierszyk
Alicja_Wysocka Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Dzień dobry Stasieńko :) Michale Marudko, znam :))) Tym bardziej dziękuję Piotrze - dziękuję za 'kwiatka' Dariuszu, a gdzie Ty sie podziewałeś, witaj! :)
Beenie M Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Na szczęście u ciebie, Czarodziejko, jeszcze wiosna, do jesieni daleko, ale urokliwie patrzysz w przyszłość :))) pozdrawiam serdecznie
zyzy52 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 ja wcale sie nie martwię ze mi bieleją skronie, wszak panna jesli młoda, to w białym jest welonie. a jeszcze żem jest młody dowiodę tu dobitniej, mój włos jak kwiaty wiosną dopiero przecież kwitnie. piękne wierszyki piszesz Alu. pozdrawiam wiosennie :)))
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Ojejciu, Zyzy, co za niespodzianka! Dziękuję za wiersz :) Beenie M - witam Cie pięknie :)
Rekomendowane odpowiedzi