GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 29 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 *Jeżeli naciskasz palcem na kamień, to kamień naciska równie mocno na palec... Isaac Newton w odniesieniu do III zasady dynamiki Nie naciskaj na mnie. Nie dziś. Każdy świt dewaluuje schemat, podczas gdy nasza zaciekłość równomiernie odbija wektory.Jak Bóg Kubie? W dawnych chwilach liczyliśmy na zmiłowanie, nie wierząc ludowym interpretacjom. Naciśnij tłoczek. Naciśnij, tak, naciśnij mocno. Zgiń w świecie użytecznych długopisów, niechętnych eufemizmów i kolorowych chwil. Nie pozwól odnaleźć punktu przyłożenia wyrzutom zaniku sumienia, myślom na tematy, które staną się ważne?
Górówka Meduza Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 fajnie że ten cytat wygrzebałeś bo można sobie porównać dwie wersje obie mówią o tym samych a jak inaczej brzmią: wersja z wiersza "Jeżeli naciskasz palcem na kamień to kamień naciska równie mocno na palec.." wersja sucha: "Jeżeli ciało A działa na ciało B siłą Fab, to ciało B działa na ciało A siłą Fba, o takim samym kierunku i wartości jak Fab, ale przeciwnym zwrocie" "Naciśnij tłoczek. Naciśnij, tak, naciśnij mocno. Zgiń w świecie użytecznych długopisów, niechętnych eufemizmów i kolorowych chwil."----> to jest fajne dynamiczne bardzo Panie Gasparze dla mnie świetne może jeszcze wrócę
Lucy Rams Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 to może tez zacytuję:Jeżeli naciskasz palcem na kamień, to kamień naciska równie mocno na palec... a palec naciska równie mocno na TAK :) pzdr lucy
Mr.Suicide Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 mi się podoba.mam nadzieję,że wybaczysz moją lakoniczność. podejrzewam,że nieraz jeszcze wrócę.w każdym bądź razie to chyba mój ulubiony z trzech czy czterech Twoich ostatnich. pozdrawiam.
Julia Valentine Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 podoba mi się; swoją drogą ciekawe wykorzystanie prawa dynamiki (akcja-reakcja), muszę przyznać, że z takim potraktowaniem poczciwego Newtona się jeszcze nie spotkałam [ciekawe co by na to powiedział mój profesor :)] pozdrawiam serdecznie
M._Krzywak Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Bez zastrzeżeń. Dobra robota. Pozdrawiam.
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za komentarz ewentualne powroty będą najwyższą nagrodą pozdrawiam, Gaspar :)
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za odwiedziny i za "tak" :) pozdrawiam, Gaspar :)
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. uff, myślałem, że ten też się nie spodoba :) najwyraźniej jest lekka poprawa ;P pozdrawiam, Gaspar :)
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jakoś mnie ta dynamika (aktualnie przerabiana w szkole) zainspirowała. cieszę się, że się spodobało ;). pozdrawiam, Gaspar :)
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja polubiłem nie tak dawno temu, kiedy stała się dla mnie inspiracją pozdrawiam :)
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michale, dziękuję za pozytywa. Pozdrawiam również.
Nechbet Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 trochę to takie ciężkie momentami, ale podoba mnie się nawet, choć druga część nieco mniej, taki specyficzny ten wiersz i może nieco hermetyczny, ale co ja się tam będę czepiała :) pozdrawiam serdecznie :-)
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się, że się "podoba nawet" ;). pozdrawiam, Gaspar :).
Rekomendowane odpowiedzi