BlackSoul Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Wylałam wodę gdzie namalowałeś twarz - teraz jestem bez wyrazu stoję przed Tobą stopniowo uginając nogi w błagalnej pozie rozciągnięte ręce prostują płótno nadając mu lekkości piasku dziś, niewidzialne oczy widzą rozmyte usta całują włosy splecione na karku wspominają.
rajs Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Bardzo mi się podoba. Dobre zachowanie proporcji, bez maniery i zaskakujących porównań, na które ostatnio panuje jakaś dziwna moda. A tak przede wszystkim, to ten wiersz się "czuje". Jednak nie do końca rozumiem te włosy splecione na karku - dlaczego akurat tak? czego to wyraz? co najwyżej tylko domyślam się kilku tropów. gorąco pozdrawiam
John_Maria_S. Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Wydawał mi się dziwny w pierwszej chwili, ale myślę, że tytuł wyjaśnia wszystko. Znów dobry wiersz....ale i tak się chowa do...."Kiedy dzieci śpią"....to jest bestseller wszystkich erotyków!!!! Pozdrawiam ciemną stronę księżyca.
BlackSoul Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 rajs, a jakie sa to tropy ? John Maria S. miło,że sie podoba."Kiedy dzieci śpią..." to proza, a "Kobieta..." to wiersz ... dziwne, że porównujesz dwa różne utwory do siebie[różne ze względu na tematykę,styl,przedewszystkim rodzaj].
BlackSoul Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 ehhhh, ale tytuł to zaledwie połowa sukcesu ...
jacek_sojan Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 bez pierwszych dwóch strof...a na pewno bez drugiej, bo robi się scenka teatralna...J.S
a._mrozinski Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Jak dla mnie nie-erotyk, ale każdy może interpretować po swojemu :) podoba mi się.. pozdrawiam a. mroziński
John_Maria_S. Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Domyślam się..... nawet bardzo, że to nie jest proza.:) Ale kiedy czytam "black soul" to "widzę" wszystkie twoje utwory. Nie dzielę je na prozę i poezję. A ponieważ nie raczyłaś zauważyć mego komenta pod "Kiedy.." to pozwoliłem sobie wyrazić jeszcze raz zachwyt. Ale jeśli ci to coś komplikuje, to nie będę wyrażał już nic na twój temat. Pozdrawiam. p.s. Panie a.m. ja pisałem o utworze "Kiedy dzieci śpią", że jest erotykiem, ale jeśli to nie jest dla pana erotyk...to chyba zostaje panu tylko latex i biczowanie. Może to będzie bardziej erotyczne. Pozdrawiam
Tomasz_Biela Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Wylałam wodę gdzie namalowałeś twarz - teraz jestem bez wyrazu stoję przed Tobą uginając nogi w błagalnej pozie rozciągnięte ręce prostują płótno dziś niewidzialne oczy widzą rozmyte usta całują włosy splecione na karku ///////////\\\\\\\\\\\\\\\\\\ nieco wyostrzyłem obraz odrzucając piasek bo jakoś dziwnie z nim jest piasek i lekkość jakoś nie współgrają mi za ciężki wyraz jak dla mnie na lekkość ogólnie ciekawie wieczności.
BlackSoul Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 John Maria S. rozumiem i ... bardzo się z tego powodu cieszę.Nie myślałam, że znajdzie się osoba która zbierze sie na odwogę i przeczyta wszystkie moje utwory. Ukłonik za to :) Po drugie, przeczytałam komentarz zaraz jak się pojawił i jesli zabolało pana, że na niego nie odpowiedziałam [co potwierdziłoby wzrokowy odbiór teksu] to bardzo przepraszam. Nie komplikuje mi to niczego tylko troszkę mnie to zdziwiło, takie porównanie poezji do prozy.
BlackSoul Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Widzę że panowanie tutaj całkowicie zmienili mój wiersz, zabierając mu sens i coś osobistego.Mimo wszystko dziękuję za rady :)
Messalin_Nagietka Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 chyba bez "na karku" może "w dłoniach"? z ukłonikiem i pozdrówką MN
Rekomendowane odpowiedzi