Wojciech Bajer Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 umieram z twarzą w kałuży umieram cicho jakby spokojnie bliźni przyjaciel z uśmiechem szczerym rozłupał czaszkę jakby zwyczajnie wziął portfel kurtkę skórzane buty kopnął troskliwie jakby z przejęciem odszedł zostawił otwarte oczy myśli płynące jakby dosłownie proszę nie ruszać poleżę chwilę ja to tak często jakby nie żyję
M._Krzywak Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 To jest o satanie? Brrr... Ale pal licho, a co do treści - to jest koszmarnie źle napisane, np. "zostawił otwarte oczy" Opcja "usuń".
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Najpierw chciałem zjechać, ale - coś w tym pomyśle jest. Mniej jedenoznacznego (coś z tą kurtka i portfelem bym zrobił, z rozłupaniem czaszki); kilka wyrazów 'przekręcilem' po swojemu, sorry ;) b
renifer rudolf Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Usunąć to "jakby", to może coś z tego będzie. Na całość, jak dosłowność to dosłowność. pozdrawiam
Gość Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 symboliczne... nie wiadomo tak naprawdę o czym jest wiersz...
Oxyvia Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Nie wiadomo, o czym? Czy ja czegoś tu nie łowię? Dla mnie bowiem to proste: faceta pobito na ulicy, obrabowano, pozostawiono przytomnego i żywego w kałuży krwi, niezdolnego do jakiegokolwiek ruchu, a nikt z przechodniów ani myśli mu pomóc, nikt się nie zainteresuje nawet, czy ten leżący gościu jeszcze żyje i co mu jest. Ot, obrazek obyczajowy. I według mnie dobrze napisany.
Rekomendowane odpowiedzi