a._mrozinski Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Będąc ostatnio w Empiku przyjrzałem się czaspomismom kulturalnym (proza, poezja, ogólnie pojmowana literatura i sztuka). Chętnie bym coś takiego kupował i czytał tylko cóż... nie stać mnie na kupienie każdego i sprawdzanie który jest wart kupowania, a który nie. Może więc coś mi doradzicie - macie swoje ulubione? Albo takie których nie lubicie?
magikk Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 przysiądź raz w Empiku i przestudiuj pare z nich. nie jest to co prawda zbyt komfortowe, ale dla chcącego nic trudnego. pozdrawiam.
Rhiannon Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Albo w Trafficu (nie wiem, skąd jesteś, ale jeśli z Warszawy - ul. Bracka, przy Chmielnej), tam masz nawet specjalne wygodne fotele i stoliki, na których możesz się z tymi czasopismami rozłożyć. Jeśliś nie z Warszawy - przeglądaj w Empiku i sprawdź, co Ci najbardziej pasuje. :) Pozdrawiam, R.
k.s.rutkowski Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 "Studium"-młode, literackie spojrzenie. "Topos"-dwumiesięcznik, naprawde godny uwagi. "Literatura na swiecie"-kazdy egz. jest tematyczny, raz młoda proza irlandzka, innym razem caly numer poswiecony konkretnemu autorowi.Troche dla koneserow, ale na rynku to jedno z najlepszych wydawnictw. "Hart"-ok pisemko. "Lampa" -mam sentyment, bo w nim debiutowalem, ale trzyma poziom i mozna tam znaleźć rzeczy, ktorych nie wydrukuja nigdzie indziej.Unikaj "Frondy",Tworczości, Znaku i kilku innych... Rozczarowal mnie miesiecznik Opowiesci, lansowany ostatnio po forach. Ale skoro w jego powstawaniu macza podobno swojego pindola glowny admin Fabrica Liborum, to nic dziwnego, pismo po prostu odzwierciedla jego nedzne gusta. Bylo jeszcze kilka fajnych pisemek, ale , niestety, nie przetrwały na rynku, np. Fraza.
asher Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Ha!Art! Mam sentyment, zakładałem... W chwili obecnej pismo dość wysokich lotów:)
a._mrozinski Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Dzięki, chyba faktycznie najlepsze wyjście to posiedzieć i poczytać... a dlaczego unikać Frondy?
Judyt Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 właśnie: dalczego Fronda- nie? ( można czasem nabyć takie pisemko po niższej cenie, lecz wiadomo jest już jakby przeterminowane w dacie)
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 posiedzieć i poczytać chyba nie problem, w wielu Empikach są miejsca siedzące (np. w Łodzi, w Galerii Łódzkiej - bardzo wygodna kanapa i skórzane fotele), a jak nie ma... to cóż, trzeba się pomęczyć ;). pzdr.
Agnes Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 kiedyś kupowałam Lampę, ale ostatnimi czasy nie zaciekawia mnie już, więc chyba przerzucę się na coś innego. Zawsze w Empiku przeglądam Odrę. może ktoś coś jeszcze podpowie, bo w sumie bardzo ciekawy wątek. z tego co pamiętam, co miesiąc na nieszufladzie ukazuje się coś w rodzaju przeglądu prasy :) pozdr. a
Rekomendowane odpowiedzi