Iza Smolarek Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 „Portret” zaprasza na: FESTIWAL PORA POEZJI, OLSZTYN 1-3 Marca Czwartek 1 marca: Wydarzenie: dyskusja panelowa „Z Leśmianem na Ty?” Poeci: Alicja Bykowska-Salczyńska, Tamara Bołdak-Janowska, Marek Barański Prowadzenie: Anita Frankowiak Miejsce i czas: Aula Dietrichów, Wydział Humanistyczny UWM, ul. Obitza 1 [Kortowo II] godz. 13.15. Wydarzenie: Poznań przed debiutem Poeci: Marcin Czerkasow, Anna Czerwińska, Krzysztof Dziamski, Anna Mitranka Prowadzenie: Maciej Gierszewski Miejsce i czas: Gacek Pub, ul. M. Curie-Skłodowskiej [koło INKI] godz. 15.00 Wydarzenie: Spotkanie autorskie Poetki: Marta Grundwald, Marta Podgórnik Prowadzenie: Robert Ostaszewski Miejsce i czas: Coffee Point, Księgarnia Książnicy naprzeciwko Ratusza, II piętro, godz. 16.30 Wydarzenie: Promocja specjalnego festiwalowego wydania „Portretu” Redakcja: Bernadetta Darska, Miłosz Babecki, Marek Parulski Prowadzenie: Marek Barański Miejsce i czas: Coffee Point, Księgarnia Książnicy naprzeciwko Ratusza, II piętro, godz. 18. Wydarzenie: Koncert „Klaustropolis” Miejsce i czas: Pub Sowa, ul. Zamkowa 2 a, godz. 21.00 Piątek 2 marca: Wydarzenie: Olsztyn i Kraków przed debiutem Poetki: Ewa Furgał, Michalina Janyszek, Natalia Sarata Prowadzenie: Bernadetta Darska Miejsce i czas: Gacek Pub, ul. Curie-Skłodowskiej [koło INKI], godz. 15.00 Wydarzenie: Spotkanie autorskie Poeci: Wojciech Giedrys, Tomasz Jamroziński, Radosław Wiśniewski, Agnieszka Wolny-Hamkało Prowadzenie: Robert Ostaszewski Miejsce i czas: Coffee Point, Księgarnia Książnicy naprzeciwko Ratusza, II piętro, godz. 15.00 Wydarzenie: Poetycki Olsztyn Poeci: Grzegorz Giedrys, Marcin Włodarski, Piotr Makowski Prowadzenie: Anita Frankowiak Miejsce i czas: Coffee Point, Księgarnia Książnicy naprzeciwko Ratusza, II piętro, godz. 16.30 Wydarzenie: Debiuty książkowe 2006 Poeci: Maciej Gierszewski, Iza Smolarek, Tomasz Pułka Prowadzenie: Cezary Konrad Kęder Miejsce i czas: Coffee Point, Księgarnia Książnicy naprzeciwko Ratusza, II piętro, godz. 18.00. Wydarzenie: Projekt Daniel Odija_Emiter Miejsce i czas: Pub Sowa, ul. Zamkowa 2a, godz. 20.00 Sobota 3 marca: Wydarzenie: Północ kontra Południe Poeci: Tadeusz Dąbrowski i Radosław Kobierski Prowadzenie: Andrzej Skrendo Miejsce i czas: Coffee Point, Księgarnia Książnicy naprzeciwko Ratusza, godz. 14.00 Wydarzenie: Poetycki Gdańsk. Poeci: Wojciech Boros, Jakobe Mansztajn, Artur Nowaczewski Prowadzenie: Piotr Macierzyński Miejsce i czas: Gacek Pub, ul. M. Curie-Skłodowskiej [koło INKI], godz. 15.00 Wydarzenie: Poetycki Poznań Poeci: Mariusz Grzebalski, Szczepan Kopyt, Edward Pasewicz, Joanna Roszak. Prowadzenie: Grzegorz Wysocki Miejsce i czas: Gacek Pub, ul. M. Curie-Skłodowskiej [koło INKI], godz. 16.30 Wydarzenie: Tekstylni poeci Poeci: Jarosław Lipszyc, Piotr Macierzyński, Marcin Cecko Prowadzenie: Joanna Chłosta-Zielonka Miejsce: Gacek Pub, ul. M. Curie-Skłodowskiej [koło INKI], godz. 18.00 [Spotkanie współorganizowane przez korporację ha!art.] KRAKÓW – Sobota 3 marca: Wydarzenie: Poetycki Portret. Poeci: Maciej Gierszewski, Iza Smolarek, Marcin Włodarski Prowadzenie: Tomasz Charnas Miejsce: Lokator, ul. Krakowska 27, godz. 19. [Spotkanie współorganizowane przez korporację ha!art.] Festiwal odbywa się w ramach projektu 4 Pory Książki pilotowanego przez Instytut Książki w Krakowie. Patronat honorowy: Prezydent Miasta Olsztyn Czesław Jerzy Małkowski oraz JM Rektor Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego prof. dr hab. Ryszard Górecki Patronat medialny: TVP Kultura, TVP3 Olsztyn, Radio Olsztyn, Gazeta Olsztyńska, Radio UWM FM Program operacyjny ‘Promocja czytelnictwa’ Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego.
Stefan_Rewiński Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Cieszę się Izo, że wystapisz, gratuluję i trzymam kciuk, pozdrawiam, Stefan.
egzegeta Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Izo, ja cieszę się aż nadto z powodu: - j.w. u Stefana - że w końcu nie tylko Kraków ale i Olsztyn /niezła kontra/ - no i sprawa kapitalna dla mnie niegdysiejszego kortowiaka, że ... część tego festiwalu - w moim ukochanym, jedynym na świecie Kortowie Gratuluję organizatorom bardzo literackiego pomysłu:) i życzę im udanych wydarzeń poetom zawsze czystej weny i tembru czarownego prowadzącym polotu i swady. Pozdrawiam serdecznie
Espena_Sway Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 qrcze, szkoda, że tak daleko :/ chętnie bym odwiedziła :) gratuluję występu :) Espena :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Pewnie wpadnę - bywałem na spotkaniach zamkowych pozdrawiam Jacek
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ogólnie - za daleko (zima i moja ukochana rwa wykluczają długie podróże). 3 marca mógłbym być - pod warunkiem, że nie będziecie mnie zmuszać do niczego ;D b
jacek_sojan Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ogólnie - za daleko (zima i moja ukochana rwa wykluczają długie podróże). 3 marca mógłbym być - pod warunkiem, że nie będziecie mnie zmuszać do niczego ;D b dekownik; J.S ps.; a gdzie, do której tak Cię "rwie"? do tej jednej z 13 kochanek? do pracy? taką robotę i ja lubię...
Messalin_Nagietka Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ogólnie - za daleko (zima i moja ukochana rwa wykluczają długie podróże). 3 marca mógłbym być - pod warunkiem, że nie będziecie mnie zmuszać do niczego ;D b a ja mam bliżej - ale też za daleko, Olsztyn kochany Olsztyn z ukłonikiem i pozdrówką MN
Lena Achmatowicz Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 fajna sprawa, gratulecje:)
Bartosz_Cybula Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Asia ja też będę :D Tylko kurcze nocleg musze skombinować :D I pójdziemy do Ajrisza? Iza w końcu Cię poznam :)
Iza Smolarek Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Dziękuję za gratulacje. Nie będę siliła się na oryginalność, napiszę po prostu: fajnie byłoby spotkać się z Wami i pogadać, nie tylko na wieczorku, a raczej: przede wszystkim - po (na to liczę najbardziej :)) Messa, dla Ciebie specjalnie 18 lutego godzina 18.00, Kawiarnia Artystyczna CKiS w Ciechanowie. I ani słowa o kostyczności tego miejsca! ;)
Bartosz_Cybula Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może ja się skuszę przyjechać (o Ciechanów mi chodzi :)? Jeśli nie przeszkadza oczywiście :)
Iza Smolarek Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Jasne, że nie przeszkadza, a wręcz pomaga :))) zapraszam, zapraszam, będzie mi raźniej :))
Messalin_Nagietka Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może ja się skuszę przyjechać (o Ciechanów mi chodzi :)? Jeśli nie przeszkadza oczywiście :) a ja dziś dostałem zawiadomienie, że 22 lutego, napisali z tego "kostycznego" (żart) miejsca, to jak to w końcu, 18 czy 22 luty? i tak siak przyjdę, toż mam jakieś mniej niż 1km do CKiSz z ukłonikiem i pozdrówką MN ps. Bartosz jakby co to z PKP podwiązę, daj znać
Iza Smolarek Opublikowano 9 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 o 22 lutego nic mi nie wiadomo :) W każdym razie ja będę osiemnastego, jeśli organizatorzy spóźnią się o cztery dni, ich strata. Przynajmniej my, nie niepokojeni przez nikogo, pogadamy do woli i wypijemy całe piwowino.
Messalin_Nagietka Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Izo - poważnie, którego to jest? MN
Iza Smolarek Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Serio, to jest 18 lutego (NIEDZIELA). Nie mam pojęcia, dlaczego organizatorzy wprowadzają wrogą dezinformację :)))
Iza Smolarek Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Messa, miałeś rację - to organizatorom pomyliły się !! terminy. Spotkanie jest 22 lutego (CZWARTEK), godzina i miejsce pozostają bez zmian. Serdecznie zapraszam, mimo bałaganu twórczego :))
Bartosz_Cybula Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Niestety nie będę :( Mam bardzo poważny powód ;(, ale nie będę ogłaszał jaki... Pozdrawiam serdecznie.
Letnia sukienka Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Izo oczywiście szkoda, że nie poznam bliżej :) zrezygnowałam ze swojego wieczoru i wydania tomiku bo całe życie legło w gruzach. a mogło być tak pięknie :] pozdrawiam i proszę ode mnie pozdrowić ciepło naczelną Bernadettę Darską :) lucy rams
Rekomendowane odpowiedzi