Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 W jesiennej zadumie, przy murze brunatnym gałązka, pięć śmieci i człowiek samotny albo i nie człowiek, kto wiedzieć to może takie sądy prawić? ojej, nie daj Boże i postać ta szara, nie śpiesząc się wcale coś bazgrać na ścianie poczęła niedbale Bure liście cieniem bujają w obłokach jesiennego artystę nie spuszczając z oka Skupienie na twarzy, myśli dłonią płyną cegły pokrywane niekredową bielą i tak dłuższą chwile duch akcji w stagnacji no! twórczość skończona wśród mżawki owacji towarzysz odczłapał w tę stronę skąd przybył i co mógłby dojrzeć jakiś inny gdyby mur już nam znany, obejrzał w tej chwili? - rozmyte wyznanie co je deszcze zmyli [sub]Tekst był edytowany przez Michał Kowalski dnia 01-08-2004 03:06.[/sub]
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 przepraszam za takie "autokomentowanie" ale chciałbym poznać czyjąśkolwiek opinie...
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Michale, po pierwsze przydałyby się strofy...choćby kilka i już lepiej wygląda i czyta się :) po drugie, ostatnie słowo osobiście zmieniłabym na zmyły...ale to tylko sygestia :) po trzecie, wiersz świetny! pomijając te drobnostki to naprawdę interesujący wiersz, do tego taki jesienny, ale i ciepły. Specyficzną dość wokół mnie stworzył atmosferę... z pewnością wiersz godny uwagi. Serdecznie pozdrawiam Natalia
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Coolt Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 pozostaje mi się zgodzić z Natalią, że podział na strofy ułatwiłby czytanie. Rymy nie najgorsze,trochę zaburzona rytmika miejscami, ale klimat przyjetny. Ogólnie wiersz niezły :) Pozdrawiam Coolt
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - takie dopiski potępiam oczy wiście, rytmika zaburzana momentami, rymy: albo wymyśl coś lepszego, albo unikaj: Boże-może za dużo wielokropków, jak dla mnie, nic nie znaczą, owszem - czasem moga występować, i ogólnie nie podoba mi się już sam wygląd (zapis) taki szary blok ;) z podziałem na strofy i ładniej i lepiej się czyta :) Pozdrawiam, Kai Fist
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 toć (po staroposlu) - juz Pan dostał po kościach - czeguż więcej ????? Czytam ale nie wiem o czym ten wiersz - spróbuję za godzinę, dwie, jeśli Pan pozwoli .... pozdrówko W_A_R
Joanna_W. Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Czegóż? Myślę, że tekst ciekawy także poprzez specyficzną wersyfikację i brak stroficzności. Nie czyta się go machinalnie , wymaga jakiegoś zastanowienia. Podoba mi się "owacja mżawki", ale za dużo w tym opisie dłoni (conajmniej jedna para zbędna). A.
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie Michale - wybaczy Pan - pisałem dawno temu - teraz też nic - prócz muru nie widzę - może prócz tych pięciu śmieci jak pięciu zmysłów - nie wiem - może stoję nie po tej stronie muru - może zbyt późno podbiegłem - eechhh - ludzka ciekawość ... zastanawiam się jeszcze nad "deszcze zmyli" - nie wiem czy poprawnie pozdrówko W_A_R ps. wiersz zastanawiający - mur - człowiek i historia ...
Rekomendowane odpowiedzi