Konrad Ciok Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 przekładam kartki. kolejność pozornienie ma żadnego znaczenia. tak jak to,że jutro cię nie spotkam, lub, że deszcznie będzie złoty. zakładam sweter. czerń odbija się od wewnętrznych krańcówrąk i szyi. więzi. dochodzi dwudziesta.odjechał ostatni autobus. szukam taksówki.rozwiązaniem byłby zapewne stuzłotowy banknot. mam tylko papierosa i cztery zapałki.rytuał. pomaga się uspokoić. odczekaćprzetrwać
Hanna Klewiecka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 strasznie fajny natrój ma ten utwór. W takim wieku nigdy bym czegoś takiego nie napisała.
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dołączam do Hanny no ale nie byłabym sobą gdybym nie napomknęła ,że to co pomaga się uspokoić wcale nie jest takie dobre! i nie wiem czy na dłuższą metę pozwoli Ci przetrwać. No i tyle marudzenia bo poza tym bardzo mi się podoba.Serdecznie pozdrawiamNatalia
Paulina Karpiuk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Prosty, nieskomplikowanyMam chęć na papierosa
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Istotnie, jestes w takim wieku jak moj brat...A patrzac na niego nie jestem w stanie uwierzyc ze w tym wieku mozna tak ladnie pisac...Zwlaszcza ze jedyne co sie dla niego liczy to lodowka , dwa ekrany(tv i monitor) i co tygodniowe biby Wiec bardzo podziwiam i czekam na kolejne utworki...Jesli chodzi o sam wiersz to najbardziej podoba mi sie poczatek..Pozniej troche "zprozowales", ale skompensowales to ladnym zakonczeniempozdrawiam
Daniel Piaszczyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witam. A chcialem skonczyc z paleniem..... 'dzieki" :) pozdrawiam i sukcesow zycze
Coolt Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 w ogóle mi się nie podoba, ale to wyłącznie moja sprawa ;) moja strata. Z kwestii technicznych: tytuł pełni wiele ważnych funkcji(prowokacja, kierunkuje interpretacje), myślę,że warto poświęcić trochę czasu,żeby go wymyślić. Mój Mistrz (Leśmian) się nie przejmował tutułami, ale to było związe z czymś innym, choćby ludowością... a od tego czasu świat się trochę zmienił i wiersz ewoluował. No i to dla mnie bardziej jak wiersz jest proza poetycka. Też ją piszę i bardzo szanuje, ale traktuje jako prozę, a nie wiersz. Każdy jednak ma swoje spojrzenie ;) Pozdrawiam Coolt
Rekomendowane odpowiedzi