M._Krzywak Opublikowano 25 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 deszcz zalał dzielnic ulice zmokły gołębie i drzewa nad rzeką pożółkły trawy tak jesień lato zabiera popełniam grzechy i czarę win w siebie pełną wlewam tam gdzie kończy się życie ja dopiero dojrzewam pomiędzy jednym a drugim między kosmosem a ziemią zawrócę kiedyś ponieważ rozgryzłem schematu schemat kochało się panny po nocach spijało piwo w spelunach a teraz to miasto zdechło bóg tego miasta umarł
połamany krzyż Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 widzę pan jak aura nie może przestawić się na zimę ;) wiersz poprawny, śpiewny, dalikatnie rymujący się, może niewybitny bo brak czegoś tego co czyni dzieła ponad, ale lektura miła .... pozdrawiam
Espena_Sway Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Michale dobry wiersz. taki pesymistyczny, pasuje w sumie do pogody, ale ogólnie + serdecznie Espena :)
M._Krzywak Opublikowano 25 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Kurcze, nikt nie zauważył, że podmiot się starzeje :) A zimy nie będzie, o... Dzięki za wgląd i pozdrawiam.
Marlett Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Starzeje się podmiot i to jeszcze jak:)))ale przecież nie Autor. Pisałam również w Warsztacie.Wiersz czyta się lekko i płynnie.++ PozdrawiaM
Tali Maciej Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 coś waść rozgryzł schematu schemat zaburzył metr czara się jeszcze nie przelała beczka piwa jak stać stała podkasaj wać rękawy i nie wychodząc z wprawy pisz nam dalej wiersze czy te drugie czy te pierwsze nie ma znaczenia do zobaczenia pozdrawiam świątecznie
M._Krzywak Opublikowano 26 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Marlett - Autor to nie, rzeczywiście, ale boje się, żeby ten deszcz nie zalal wszystkiego :) Macieju - mam usprawiedliwienie - metr metrem, ale warunków nie było... Nadrobimy z nawiązką :) Dzięki i pozdrawiam.
Olesia Apropos Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 to musi być fantastyczne uczucie - rozgryźć schemat schematu. wyczuwam u pana K. faustowskie zapędy;p "kochało się panny po nocach spijało piwo w spelunach" - coś nie chce mi się wierzyć, że to już przeszłość, hę?;) (Michaś co trochę zupełnie inny wierszyk daje, nie można się nudzić, "kalemeon"!;) ) pozdr/o.
magdamalek Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 wiersz może nie najlepszy ale gładko go sieczyta. pozdrawiam
Panna Cogito Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 a jak bardzo podmiot liryczny się zestarzał ..?
Tali Maciej Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak bardzo jak autor czyli stary dziad z niego(-:
Marlett Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak bardzo jak autor czyli stary dziad z niego(-: Z brodą i kijem się podpiera? Ha ha ha!
M._Krzywak Opublikowano 26 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Olesiu - "patrzysz, myślisz, ze to nie on a to k... kameleon" że tak zacytuje. A autor ma się rzeczywiscie dobrze :) Magdamalek - gładko, można i gładko :) Panna Cogito - no, to już trzeba się jego zapytac. Daje mu 79. Macieju - jak na razie JA najwięcej wypijam Marlett - brody ni ma. Kij pod łóźkiem, w razie czego :) Dziękuje za odwiedziny i świątecznie (a i troche z humorem) - pozdrawiam!
Jerzy Rybak Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 jest Pan pewien tego wierszyka? czy tylko ja zrozumiałem żart? ech... pozdrawiam /j
M._Krzywak Opublikowano 26 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A tego ja nie wiem - nie wnikam w inteligencje odbiorców ;) Pozdrawiam.
Czarna Perła Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 tylko druga strofka na tak cz.p. :)
Messalin_Nagietka Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 co rzekłeś i prawdą mimo wszystko nazwą Cię odmieńcem z przyczyny żeś z pogody zszedł bez zimy z ukłonikiem i pozdrówką MN
M._Krzywak Opublikowano 26 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Czarna Perła - to jedna czwarta, może byc. Messa - a taką sobie spiewkę tym razem zanuciłem :) Dzięki i pozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. lecz wkrótce on zmartwychwstanie a miasto westchnie głęboko obudzi drzemiącą pamięć otworzy zaspane oko i drugie oko otworzy trzeźwości smutku goryczy idei pozwoli ożyć przeszłość z kłamstw wszelkich rozliczy dojrzeją w tym mieście ludzie z wartości przestaną szydzić ty do speluny nie pójdziesz zapomnisz co to są dziwki spojrzysz w oczy synkowi a żonę przytulisz ochoczo powiesz nastały normalne czasy i żyć teraz jest po co (pozwoliłem sobie rozwinąć) pozdrawiam Jacek
Messalin_Nagietka Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. lecz wkrótce on zmartwychwstanie a miasto westchnie głęboko obudzi drzemiącą pamięć otworzy zaspane oko i drugie oko otworzy trzeźwości smutku goryczy idei pozwoli ożyć przeszłość z kłamstw wszelkich rozliczy dojrzeją w tym mieście ludzie z wartości przestaną szydzić ty do speluny nie pójdziesz zapomnisz co to są dziwki spojrzysz w oczy synkowi a żonę przytulisz ochoczo powiesz nastały normalne czasy i żyć teraz jest po co (pozwoliłem sobie rozwinąć) pozdrawiam Jacek a kiedy wszystko zalane będzie poraz kolejny słowa, jak łodzie, dobrane a myśli jak jakie szelmy zejdą się z fali w niebo Ty - Boże lepiej tam nie bądź z ukłonikiem i pozdrówką MN
Rekomendowane odpowiedzi