Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Współczuję śmierci bliskiej Ci osoby.

Wydaje mi się, że nie rozumiesz na czym polega poezja i to, że pl nie musi być autorem i nie jest zobowiązany do przeżywania całym sobą sytuacji lir. Poczytaj sobie o przenośniach. Poezja to kreowanie nowej rzeczywistości za pomocą słowa , oddawanie tego co nienazwane, lub nazywanie tego co subtelne i w codziennym życiu omijane szerokim łukiem...itd Ta refleksję zostawiam Tobie do poduszki.

Opublikowano

moim zdaniem przenosnia sluzy do oryginalnego nazwania tych subtelnosci! A to o czym myslisz, to po prostu kreacjonizm! Owszem, ciekawe, dla ludzi z bogata wyobraznia, baaaardzo bogata. Niekiedy z tegoz kreacjonizmu powstaje sf, ale czy to wtedy jest poezja? A moze Stachura mial racje piszac, ze wszystko jest jest poezja, kazdy jest poeta? A moze jest wrecz odwrotnie i poeta jest tylko stworca, jesli takowy gdzies istnieje? To dopiero jest refleksja do poduszki...

Opublikowano

W zdecydowanie większej części bełkot nie refleksja> Jejku masz wypaczone pojęcie o sztuce przez duże SZ. ja piszę o metaforach a Ty coś mamroczesz , że prowadzą one w kierunku niechlubnego gatunku. Zaczynam sądzić , że chyba sf poprzewracał ci w głowie. Stahura pisząc to co zacytowałaś też posłużył się tym środkiem artystycznym. Idziesz złą droga , nie znasz znaczenia terminów , wypaczasz je snując własne pseudofilozoficznointelektualne wyjaśnienia byle tylko skonfrontować swoje zdanie z moją wypowiedzią na zasadzie sprzeciwu . Na tym kończę, bo widzę, że w temacie niestety nie jesteś i tylko mącisz. Dobranoc.

Opublikowano

i z czego to wynika ze nie umiemy przyjąc krytyki ?
bronimy swoich wierszy, bronimy swoich marzeń, ale czasem mozna przeciez spojrzec na siebie z dystansu smile.gif
zamknąc oczy - to jestem ja, to moja poezja, sztuka, miłość itd i cos w tym nie gra .

O już wiem co...
albo tez
wszystko jest dobrze, wiec teraz moge bronic swojej poezji.

nie jesteśmy w kruniku. ( chociaż dostrzegam kogucie postawy kokokokok tongue.gif)

uderzam w stół ciekawe co na to nożyce tongue.gif ?

Opublikowano

krytyka bylaby fajna! Ale poczytaj, jak ona ja krytykuje! Ta dyskusja przypomina mi rozmowe dwoch malych dzieci. Jedno nie ma argumentow na poparcie swoich racji, wiec mowi: Ty jestes glupi(a)! Tak, to jest naprawde inteligentne rozwiazanie. Tez bym sie obrazila, gdyby w taki sposob krytykowano moje wiersze, chocby takie slabe jak ten.