Robert Fronczak Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 sztuk jeden obywatel sztuk jeden łóżko sztuk jeden szafka sztuk jeden mydło szczoteczka pasta komplet ręczniki sztuk dwa żarcie zestawów cztery stójcie prosto prężę nogi sztuk dwa myśli sztuk zero czy ciągle jestem raz dwa raz ściskam kolbę sztuk jeden jestem tu od zawsze co było przedtem wasze nazwisko nie było nic przedtem robicie postępy szukam nocami siebie i spotykam w ukryciu k****a wasze nazwisko podaję podnoszę wzrok gorąco i wrogo świeci słońce sztuk jeden
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Hmmm.Oryginalny ten wiersz..Nie bardzo lubie takie styl..Ale..Ten tytul swietny..:)
Robert Fronczak Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witam serdecznie. Uznałem,że treść usprawiedliwia formę (i ukryty wulgaryzm), Niestety są miejsca gdzie świat jest mniej liryczny...
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 przypomniałeś mi Panie Robercie lata kiedy wiersze pisałem w okopie - gdzie chłop przy chłopie ... - wiersz nie jest więc dla mnie zaskakujący - raczej wspomnieniowy (i to nie prawda że się starzeję) o stylu, budowie wersów i tytule wypowiem się tyle, że idealnie zespalają się w całość "polskiego żołnierza" - jego możności myślenia i wszystkiego związanego z "żołnierską rozterką" - która jak "szmata" - przez którą przeciskają się promienie słoneczne (jakże wieczne) pozdrówko W_A_R ps. wielu wiersza tego nie zrozumie, ale to co miałbym do Pana - to sugeruję odbicie się od spraw wojska i odnalezienie się w zupełnie innych może nawet nieziemskich światach, niech Pan przemyśli - w końcu to Pana pierwszy wiersz - a to cieszy ..... bardzo
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W okopie????To musialby pan miec z 80 lat
Robert Fronczak Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze. Panie Witoldzie – Nie powstanie już wiersz o tej tematyce. Minęło już kilka lat, a to jest rozliczenie z fragmentem życiorysu... Inne światy kłębią się w kolejce. Pozdrawiam.
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zwrócił uwagę... Pozdrawiam Tadeusz
Izabella_Sendor Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 No fajna zmyłka z tym tytułem;-) A już zcierałam ręce na jakiś klasyczny kicz, a tu "a ku ku";-) No ale żarty na bok. Fajny pomysł na tekst , na treść, nieźle zrealizowany. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi