Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sztuk jeden
obywatel sztuk jeden
łóżko sztuk jeden
szafka sztuk jeden
mydło szczoteczka pasta komplet
ręczniki sztuk dwa
żarcie zestawów cztery
stójcie prosto
prężę nogi
sztuk dwa
myśli sztuk zero
czy ciągle jestem
raz dwa raz
ściskam kolbę sztuk jeden
jestem tu od zawsze
co było przedtem
wasze nazwisko
nie było nic przedtem
robicie postępy
szukam nocami siebie
i spotykam w ukryciu
k****a wasze nazwisko
podaję podnoszę wzrok
gorąco i wrogo świeci
słońce
sztuk jeden

Opublikowano

przypomniałeś mi Panie Robercie lata kiedy wiersze pisałem w okopie - gdzie chłop przy chłopie ... - wiersz nie jest więc dla mnie zaskakujący - raczej wspomnieniowy (i to nie prawda że się starzeję)

o stylu, budowie wersów i tytule wypowiem się tyle, że idealnie zespalają się w całość "polskiego żołnierza" - jego możności myślenia i wszystkiego związanego z "żołnierską rozterką" - która jak "szmata" - przez którą przeciskają się promienie słoneczne (jakże wieczne)

pozdrówko W_A_R

ps. wielu wiersza tego nie zrozumie, ale to co miałbym do Pana - to sugeruję odbicie się od spraw wojska i odnalezienie się w zupełnie innych może nawet nieziemskich światach, niech Pan przemyśli - w końcu to Pana pierwszy wiersz - a to cieszy ..... bardzo

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Charismafilos ... gdyby od deszczu zależała mowa nie tylko natura byłaby zauroczona ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 
    • Taki w słowach new poeta ze stolicy Chciał z celebrytką się policzyć Myślał jest pod falą Jego wiersze toną Wzniosę ponad - dwóch ton nie zaliczy Poeta z miasta chciał mnie policzyć, Lecz gwiazdę pop z profilu obliczyć?! On falą się chwalił, Jak tylko się bawił. Dwu ton? Słodki… nie schodzę poniżej trzech tonów, nie masz co liczyć!
    • @Nata_Kruk ... ochotę często  na czułość mamy  lecz gdy jest blisko  to się ... cofamy  ... Pozdrawiam serdecznie  Miłego dnia 
    • @Poet Ka ... a życie    życie gdy takie by było  szybko by się    znudziło ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 
    • @violettahm.. :) @.KOBIETA. A wiesz skąd nick? :) ;) @Berenika97 Dziękuję, Fajnie że się podobało :) @jan_komułzykantNo właśnie, muszę jakieś Pani puścić i zobaczyć reakcję :) @Jacek_SuchowiczTak miał brzmieć :) @Alicja_WysockaA dziękuję, w przyszłości jeszcze trochę się pożalę z obu stron ;) @Annna2Wyszło! Dokładnie tak sen, który nie ma prawa się spełnić.   @Poet Ka @violetta @Leszek Piotr Laskowski @Gra-Budzi-ka   Dziękuję Wam!   @.KOBIETA.Więc Cię zaskoczę. Stukacz to był duszek z mitologii słowiańskiej, który nocą bardzo hałasował (strącał talerze, łyżki, stukał w ściany itd.). To był mój pierwszy wiersz. Mam do tego piosenkę. Podklejam link.     @.KOBIETA.Zaskoczona? :D ;)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...