joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie pamiętam dokąd biegną tory kolein na śnieżnozimnym czole gdzieś z tyłu majaczy chorobliwie smutne dziecko skulone w szafie między fatałaszkami matki wszystkich głupców tory zawsze biegną nawet przez stacyjki gonią czas nim stopi lodowiec w głowie próbujesz wcisnąć klin w stężałą zwrotnicę warg zatrzymać pociąg do pożegnań rozpuścić lód a nie radzisz sobie z łyżeczką cukru w kawie nie wykoleję się ulepię bałwana by z czcią patrzeć prosto w odbicie moich oczu z których nie da się nawet rozpalić ognia z nas dwojga on ma w sobie więcej ciepła [sub]Tekst był edytowany przez joaxii dnia 02-02-2004 09:39.[/sub]
Izabella_Sendor Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 próbujesz wcisnąc klin w stężałą zwrotnicę warg zatrzymać pociąg do autodestrukcji rozpuścić lód a nie radzisz sobie z łyżeczką cukru w kawie Ten fragment zapamiętam szczególnie dobrze.Trzy razy czytałam ten wiersz. Świetny pomysł , moim zdaniem dobrze zrealizowany.
Marcin Jagodziński Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 jasne, że niczego nie zatraciłaś, po prostu wchodzisz na poziom niedostępny dla fanów składni, stąd te utyskiwania oyeya. wiersz jest niezły, a po poprawieniu kilku zgrzytów byłby bardzo dobry. co drażni? "pociąg do autodestrukcji" (chwyt ograny + autodestrukcja nie pasująca jako słowo); rytm ostatniej zwrotki, trzeba by ją jakoś przepisać. ale na pewno nie ma się czego wstydzić, zwłaszcza, że tutaj jak widzę mało kto się wstydzi ;) pozdrawiam natchnieniem, zasyłam rurzę ;)
joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Marcin, poprawiłam, mam nadzieję, ze nie na gorsze, bo dziś mam odpływ weny ;) Aha, mam nadzieję, że chodzi o taki kwiat, a nie część kanalizacji? :P Pozdrawiam jzw. serdecznie, j.
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo mi się podoba. Podobne uwagi co Marcin, ale to nie osłabia mojego odbioru. Druga część smakuje najbardziej:) Pozdrawiam - Mirka
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 No fajnie nawet, ale ostatnia strofa... "moich własnych oczu" Czy nie uważasz, że coś tu nie pasuje? Może o jedno słowo mniej? Pozdr.
joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Uważam. Dzięki. Przydałoby się posłuchać Entów: "Don't be so hasty, young Ms joaxii" i zamieszczać cokolwiek nie wcześniej niż rok po napisaniu :) Pozdrawiam, j. [sub]Tekst był edytowany przez joaxii dnia 02-02-2004 12:51.[/sub]
Paweł_Kolcaty Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Lubię i ja metafory nawiązujące do aury. Czuję klimat zmrożonych zwrotnic. Bez koksiaka ani rusz.
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz fenomenalny..Prawie jak ten rymowany ( ktory podobno byl specjalnie dla mnie).. Niesamowite metafory.. Zwrotnice warg koleiny na snieznozimnym czole - super..
Anna Stavsky Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 bardzo mi sie podoba pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi