Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 gdy dzień się położy noc wsiada w karetę, a księżyc jak na widelcu cień przed nią się wije po wszędy, po ciemku i zamysł kładzie na sercu. z opaską na oczach dostojna w swej czerni, za cugle pośpiechu chwyta gdzieś po widnokręgach bezdrożach, bezwidniach gdzie pędzi, po co, zapytasz? nim zorze zwątlałe przechwycą jej welon fałdy roznikną dniem jasnym, tak spieszy nim wschody wyjawią, rozmroczą w jeziorach wykąpać gwiazdy. 06.09.2006. 1
zak stanisława Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 "gdy dzień się położy noc wsiada w karetę,a księżyc jak na widelcu cień przed nią się wije po wszędy, po ciemku i zamysł kładzie na sercu." i cóż Alicjo! kolejny piękny wiersz, nawet niewyspanie wychodzi ci na plus! pozdr ES
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za dnia pisałam :) 1
Fagot Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Impresja bezsenna za dnia ?? :-) no tak te bezsenne dni :-) Ale tak serio to wiersz przypadł do gustu wiec plus :-) Pozdrawiam
Beenie M Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Alu, Ty za dnia, czy w nocy, zawsze stworzysz coś ujmującego. Ostatnia zwrotka z tą kąpielą gwiazd - bardzo, bardzo. Wschody słońca są piękne, tak samo zresztą jak zachody - wiem, bo widziałam. pozdrawiam liryczną Duszę
Stefan_Rewiński Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Ala to Ala. Jak fajnie sie odmieniasz Alu. Ciekawe, co Leszek? Bo ja jestem za..................Pozdrawiam, Stefan.
Ewa_Kos Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Znowu mi się wszystko podoba i zabieram bez wiedzy Autorki jak Kos - złodziej (ka) Pozdrawiam ciepło:))))) EK
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 O Stefciu, witaj! Cieszę się, że wpadłeś. Z Leszkiem widujemy się w innym kraju. Macham Ci łapką :) Beenie M - witaj Dobra Duszko Fagot -pisałam w samo południe, bo w nocy uparłam się na spanie, ale daremnie... 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Och Ty Sroczko :) odzdrawiam jeszcze cieplej! 1
EWA_SOCHA Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 " z opaską na oczach dostojna w swej czerni" może dlatego noc jest sprawiedliwa, jak i Temida, obie mają opaskę na oczach; podobają mi się takie obrazy; pozdrawiam ewa
M._Krzywak Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 "cień przed nią się wije" - na "przed nią cień się wije" - jest różnica w odczycie (miększe brzmienie, zmiękczone zgłoski nie są przerwane twardym "d") I to chyba dobry liryk na zakończenie dośc przyjemnego (przynajmniej pod względem wierszowym, nie wstawiłem żadnej ujemnej opini dzisiaj) dnia. Krzyczta do woli, ale wiersz jak się patrzy... Pozdrawiam.
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Michaś, ale po Twojemu jakoś niewygodnie mi się czyta, nie mogłoby tak zostać? Zobacz jeszcze raz, proszę... 1
Sunny Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Warto zaznajomić się bliżej z twórczością Alicji ponieważ dobrze. Proponuję abyś zaczęła pisać także w dziale dla wprawnych ponieważ jakś wprawę już posiadsz. Wiersz nie potrzebuje żadnych zmian, nawet nie mam zamiaru ingerować w jego treść - spodobał mi się. Pozdro. Sunny
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 ponieważ mam bardzo dużo pracy napiszę tylko - super zwłaszcza ostatnia zwrotka! albo jak mi ktoś napisał "zazdraszczam" takiego pisania Pozdrawiam Jacek ps. wklej w dziale Z to może podniesiesz rangę tego działu
Alicja_Wysocka Opublikowano 7 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie. Ta wprawa jak mówisz jest tylko "jakaś tam". Zbyt mocno zdaję sobie z tego sprawę. Dziękuję za miłą opinię :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 7 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku, nie zazdrość, bo naprawdę nie ma czego. Ostatnio bardzo mało piszę. Chciałabym odmienić bazgroły na wiersze, poszukuję sposobów, może i znalazłam, mam jakieś wzorce, cele... ale nie potrafię. Zniechęcam się tak łatwo, chyba prędzej umrę taka. Pozdrawiam Cię pracusiu, ja miałam trzy dni urlopu! 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 7 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Ewo, również pozdrawiam :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 7 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 dzie wuszka - o, jak miło, że jesteś! Klękanie przed słowem nawet mi się widzi, (sama to praktykuję ) byle nie przede mną. Pozdrawiam radośnie :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Alicjio...:)... ślicznie to napisałaś, ostani wersik cudny... całości plus, jak sie patrzy. Pozdrawiam... :) 1
Lady_Supay Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie. Ta wprawa jak mówisz jest tylko "jakaś tam". Zbyt mocno zdaję sobie z tego sprawę. Dziękuję za miłą opinię :) Aluś, Aluś, bez kokieterii proszę. ;) Czytałaś jakie gnioty czasami bywają w Z? (sama czasami zamieszczam;) - Osłódź trochę to miejsce uroczymi słowami i dobrym warsztatem. Pozdrawiam Cię wyjątkowo. Ewa
Rekomendowane odpowiedzi