Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 razu pewnego amator z wiochy zabitej dechami przyszedł do domu kultury i w dysput wszedł z fachowcami przylazłem do was fachmistrze i mówiąc prosto i szczerze czemu pod nos mi wtykacie jakieś takowe solferze kazania wasze mnie raczą niepomną zadość lekcyją czemu pod ząb mi wchodzicie z jakąś takową dykcyją proste me nuty i rymy tak jak pisane gazety na co więc chcecie nawrócić chłopa spod słomianej strzechy pieję w kościele jak każdy i nikt się za mną nie wzgląda kiedy ksiundz tacę podstawi to zrazu do niej nie wgląda i w knajpie żyd się nie skwasi gdy mu co ino odśpiewam wiara mi chórem powtórzy to jest dopiru – mówię wam próżne są wasze starania choćbyście wódkę stawiali chłop rozum swój ma i basta nie da się w zbytku obalić w końcu nie po to tu jestem inniejszy powód – wizyta spójrzcie za okno – tam bryczka wyngiel przywiozłem i kwita a że tak mnie przyjeliście jak jaśniepana – to zmyłka dajcie mi podpis w papiurze i spadam już – moment – chwilka.
Tomasz_Tylczyński Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 No niech mnie... Fajnie się czyta, ostatniwers troszkę zgrzytnął. Moim zdaniem powinien być pociągnięty cały w niby gwarze bo trochę dziwnie "wyglundajum" pomieszane słowa, ale może miało tak być. Podoba mi się - jezdem ze wsi (pewnie widać). Pozdrawiam
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dziękuję panie Tomaszu za wskazówki i dzieki że się podobało pozdówko W_A_R
Tomasz_Tylczyński Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Za to, że się podoba dziękować nie trzeba, a moją wypowiedź potraktować można raczej jako uwagi niż wskazówki, do których dawania nie jestem (jak mi się wydaje) kompetentny. Pozdrawiam
Anna_Maria Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 no i jak nie wziąść tego do ulubionych gdy ze śmiechu aż sie popłakałam;) serdecznie pozdrawiam anka
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 I mnie rozbawił Pan porządnie , za co serdecznie dziękuję. Fajnie tak z rana się uśmiechnąć. Pozdrawiam Tadeusz
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Pani Anno_Mario pozdrówka W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za miły komentarz Panie Tadeuszu pozdrówko W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. całkowicie ma Pan rację - przyjmuję uwagi - spróbuję coś zmienić w tej ostatniej zwrotce pozdrówka W_A_R
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 :) Witoldzie jesteś niepoprawny! tak bezlitośnie ludzi rozśmieszać?! Serdecznie pozdrawiam Natalia PS cudny wierszyk, nie ma to jak uśmiechać się do monitora :) ksiundz mało mnie z kszesła nie strącił! bardzo podoba mi się Twoja stylistyka i pozytywny wydźwięk płynący z Twych wierszy :)
Tomasz_Tylczyński Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Proponuję coś takiego: a że tak mnie przyjeliśta jak jaśniepana – to zmyłka dajta podpis na papirze i już spadam – moment – chwilka. Moim bardzo skromnym zdaniem Pozdrawiam
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. widzę że ten wierszyk stał się już chyba naszym wspólnym - nie gniewam się że Pan coś takiego napisał "wkuńcu" ludowo znaczy wspólnie i z zabawą kiedyś właśnie w ten sposób powstawały przyśpiewki Panie Tomaszu proponuję coś więcej - może by jeszcze coś dopisać - oczywiście każda zwrotka byłaby z odpowiednim podpisem autora pozdrawiam serdecznie W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo dziękuję Pani Natalio pozdrówka W_A_R
Tomasz_Tylczyński Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 [quote=Witold_Adam_Rosołowski Panie Tomaszu proponuję coś więcej - może by jeszcze coś dopisać - oczywiście każda zwrotka byłaby z odpowiednim podpisem autora Tylko kurka trza by w środku bo w ostatniej zwrotce pan już niestety spadł ;)))
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. do kurki wodnej - może by tak jeszcze na tak zwane "rozładowanie wyngla" albo jeszcze "cóś" dodatkowego ? - Panie Tomaszu pozdrówko W_A_R
Tomasz_Tylczyński Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dochodzę do wniosku, że chyba lepiej będzie strworzyć dalszy ciąg przygód "amatora z wiochy" niż coś tu dopisywać. Jeśli można wykorzystać pomysł to moze powstanie cykl "Sielsko-wiejskie przygody Chłopka Roztropka" :))))) Pozdrawiam
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo dobry pomysł - właśnie mam kolejny ale będę go mógł ukazać dopiero jutro - wpisuję się na listę "Sielsko-wiejskie przygody Chłopka Roztropka" :))))) - może ktoś jeszcze do nas dołączy dziękuję Panie Tomaszu - W_A_R
Tomasz_Tylczyński Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wchodze w to choc limit boli :)))) Pozdrawiam
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie Tomaszu - tak ten limit rzeczywiście jest niesłychanie bolący - podobno kiedyś było inaczej ale prawdopodobnie powpisywało się tu mnóstwo takich co tylko lubią oglądać a nie działać - no nic - my podziałamy z pozdówką W_A_R
Rekomendowane odpowiedzi