jacek_sojan Opublikowano 20 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 na załomach nocy śnieżą się spotkania i nasze śniegi mały otulają skrawek tam zegary podniosły ramiona kołysząc imiona nasze dwa przebiśniegi stopami splątane zaprószeni w spojrzeniach rozgarniamy biele nasze śniegi parzą topnieją - coraz krótszy oddech nocy zielonym światłem ogarnięci nagle rozglądamy się kwitnę-kwitnę mówisz wyrosły ponad z twoich źródeł piję
allena Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Śniegi, przebiśniegi śnieżą bielą - tyle zimy w śodku lata? Może w tym ''szaleństwie'' jest metoda?:) A.
Roman Bezet Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 W tej metodzie jest szaleństwo ;) Witaj w zimie wiosnę - każdego może dopaść (wiem, co mówię ;) Ładnie napisane,tyle liryki naraz dawno u Ciebie - Jacku - nie czytałem. Dalej nie wnikam ;) pzdr. b
Stefan_Rewiński Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Jak występuje śnieg, i jeszcze coś tam pije na końcu Jacek, to jest na czasie. Resztę powiedział Bezet. Pozdrawiam, Stefan.
jacek_sojan Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. do "metody" zawsze potrzebna jest para, jak Cyryl i Metody; jak się "nawracać" - to tylko latem; :)))) J.S
jacek_sojan Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Roman Bezet.; wiesz, co mówisz...wniknąłeś tak daleko, jak trzeba; wiesz, że liryka mówi za nas i knebel oznacza śmierć poety, więc lepsze już "szaleństwo" :) J.S
jacek_sojan Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 dzie wuszko.; pozdrowiłem śnieżyczki, jak wiesz mają bezterminowy czas ochronny i najlepiej im w śniegu; nic do poprawienia? to niech rosną! :) J.S
EWA_SOCHA Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 tak, zieleń zawsze zaskakuje; i nie ważne, czy to wiosna, czy poranek:) widzę, że peel i peelowa igrają sobie z porami roku:) a z tym kwitnięciem... to przypadkiem nie jest inne słowo na K ? bardzo miły wiersz, winny:)))) pozdrawiam ewa
jacek_sojan Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lilko, nawet nie wiesz, jak miło...liryzm jest jak powódź, porywa bezpowrotnie; :))) J.S
jacek_sojan Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz Stefanie, jak serce gorące to głowa wymaga chłodnicy, stąd śniegi...a Bezet zazdrości szale- ństwa i tyle! :))) J.S
jacek_sojan Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewo, nie utożsamiaj się tak z peelową, tym bardziej, że to słowo na "K" - OZNACZA nietypowy czas kwitnienia; a wiersz "winny"? - tak, peel czuje się stale winny, że chce mieć juz tylko z winem do czynienia... jeśli nie może z peelową; :)) J.S
EWA_SOCHA Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewo, nie utożsamiaj się tak z peelową, tym bardziej, że to słowo na "K" - OZNACZA nietypowy czas kwitnienia; a wiersz "winny"? - tak, peel czuje się stale winny, że chce mieć juz tylko z winem do czynienia... jeśli nie może z peelową; :)) J.S gdzież bym śmiała utożsamiać się z peelową; nawet sama ze sobą nie utożsamiam się; nie lubię wiedźm; pozdrawiam ewa
jacek_sojan Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Ewa Socha.; bo za dużo wiedzą? chyba lepiej być wiedźmą niż nie-wiastą...cóż, trzeba w końcu przyzwyczaić się do prawdy, że się wie więcej, niż by się chciało; a udawać, czyli jak mówi Korwin-Mikke, rżnąć głupa można, ale tylko w Sejmie, nie na orgu...chcesz zostać politykiem? dyplomatą? czy poetą? :)) J.S
jacek_sojan Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 PRZE-cudownie, napisała dzie wuszka, tylko kto dzisiaj wierzy w cuda? a nawet w cuda -cudów? podobno tylko prawdziwi poeci, i to jest ich jedyna nagroda na tym interesownym bardzo świecie; jedyna ich weryfikacja - mają dokładnie to - w co wierzą! J.S ps. zatem jest sprawiedliwość! /proszę się nie śmiać!/; a co do wiedźm i jędz, to rzecz polega na tym, że każda może być tą drugą w każdej chwili; to jest alotropowa odmiana charakterów - coś jak rozszczepianie jąder atomowych - wybuchnie czy nie wybuchnie... :))) dziękuję Ci dzie wuszko! :) J.S
Roman Bezet Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bezet czeka na słowie, a nawet po ;D ot co! pzdr. b
jacek_sojan Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 R.Bezet - KTO CZEKA to się i do-czeka! chcesz mieć coś wspólnego z "cze-ka?" :)) a na szaleństwo nie ma rady; podobno genetyczne; J.S
Roman Bezet Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiem ;) geriatria też coś by tu miała do powiedzenia ;D pzdr. b
EWA_SOCHA Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. lepiej Jacku zdmuchnąć wielką białą głowę i sprawdzić: chłop, czy baba; jeśli baba, powinna mieć w sobie wszystko i niewiastę i wiedźmę; sama będzie jak pryzmat i soczewka jednocześnie; w myśli i ruchach będzie płynna, w uśmiechu nigdy nie pojawi się drwina - bo to choroba pokrewna do zazdrości; w oczach będzie piec chlebowy; w dłoniach cały jej świat; wtedy może budować, nawet rodzinę. ewa
jacek_sojan Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Ewa Socha.; tę płynność sprawdza się gdzie: w kuchni, w tańcu czy w łóżku? piszesz bardzo przekonująco; szkoda, że wcześniej tego nie wiedziałem; wydaj podręcznik dla kawalerów pod tytułem: "Jak rozpoznawać baby, babsztyle, babony - i co to babstwo" - będzie bestseller, który uczyni z Ciebie milionerkę, a ze mnie, znajomego milionerki /choć mówi się - że milionerki za znajomych mają już tylko innych milione- rów/; :)) J.S
EWA_SOCHA Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 w kołysaniu :) dzieci:)))) tak... milionerką:) acha...
Rekomendowane odpowiedzi