Marcin Jagodziński Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 taktyka mimikry jest taka: pokryć się lodem. powtarzać, powtarzać, aż krew się zestali. zdać się na łaskę prądów. odpłynąć jak iceberg poza krawędź ekranu, ukrywając w słonej wodzie, to co nadaje się tylko do pomyślenia. otwierać jeszcze raz wszystkie pożołkłe koperty. sprawdzać, czy w załamaniach folii nie ma okruchów czekolady. dojść do miejsca, gdzie równoleżnik jest punktem, po drodze zwracając ziemi przedmioty. pomyśleć, że wszyscy kręcą się wokół mojej osi. policzyć mnie i ciebie do trzech. po raz kolejny zdać sobie sprawę, że liczą się tylko spacje i interlinie, a cała reszta waży zbyt wiele. dać się przysypać, usnąć, śnić, że arktyka urodzi się rano na szybach twojego okna, i spłynie zaprzęgami kropli w kierunku bieguna zimna. tam czekam.
Klaudiusz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nie dotyczy wiersza [sub]Tekst był edytowany przez moderator dnia 12-01-2004 05:52.[/sub]
Marcin Jagodziński Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prosiłbym moderatora o nieusuwanie tego komentarza mimo, że nie ma się on nijak do publikowanego tu utworu. [sub]Tekst był edytowany przez moderator dnia 12-01-2004 05:53.[/sub]
Wioletta_Szkaradowska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wiersz mi się podoba; zgrzyta mi jedynie w ostatnim wersie, dla mnie troszkę za dużo ("zaprzęgi kropli" + "biegun zimna") i tylko to mnie tutaj uwiera. pozdrowionka Wiolka
Klaudiusz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie dotyczy wiersza [sub]Tekst był edytowany przez moderator dnia 12-01-2004 05:53.[/sub]
Joanna_W. Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "zaprzegi kropli" są dobre, ale spacje i interlinie jakoś mi nie pasują do tego obrazu Arktyki, co na szybie A.
Klaudiusz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nie dotyczy wiersza [sub]Tekst był edytowany przez moderator dnia 12-01-2004 05:54.[/sub]
Marcin Jagodziński Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nie dotyczy wiersza [sub]Tekst był edytowany przez moderator dnia 12-01-2004 05:54.[/sub]
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nie dotyczy wiersza Odnośnie tekstu. Jakakolwiek by to forma nie była: bardzo dobry tekst, wartki, mrożący i szczypiący mocno zakamarki poprzez swoją zwięzłość, ale przez to szalenie płynny, dajacy zatrzymać się dzięki świetnie wymodelowanej interpunkcji. Tekst taki "samotny" spuentowany "blaskiem" (tam czekam). Bardzo dobry. pozdrawiam - Mirka [sub]Tekst był edytowany przez moderator dnia 12-01-2004 05:55.[/sub]
Maria_Magdalena_Kowalska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo dobry wiersz, jak zwykle. Ale Marcin, na litość boską, znowu za trudny! :D (a skoro trudny, to "gupi" - wiesz...)
Iris_IK Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Po prostu mnie zauroczył! Oczywiście długość wersów na początku trochę odstrasza...ale trzeba się po prostu wczytać. Jest najlepszy z Twoich zamieszczonych tu wierszy, według mojego skromnego zdania. Pięknie dziękuję I.
Marcin Jagodziński Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja również dziękuję, może jeszcze czymś błysnę, jeśli zdążę.
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz nawet niezly( ladne metafory), gdyby nie ta forma..Ale widze ze Pan sie akurat w takiej lubuje..
Rekomendowane odpowiedzi