Messalin_Nagietka Opublikowano 12 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 pod Jabłonowem Adam z Ewą żyli a nuż sznur ptaków zszedł niżej i z drzewa na bożnych ludków tak słodko zakwilił, że dla obojga wraz świat stał się nie wart i poszli gdzie tam, a będąc bez skazy wszędzie im były dawane zakazy, a w Jabłonowie, najpierw rozkwitało a nuż i owoc spadł i zgnił, a z gleby wyszedł na światło robal, co się działo byt nie opowie bo nie było, żeby choć zebrać resztki spod ciężkich gałęzi, wiatr trzeba było zaplatać i więzić, aż raz wrócili, Adam z Ewą, tęskni za domem, który był pod Jabłonowem na pojesiennej raju jakiej klęski, że ptactwo kluczem gdzie na ziemi płowej siadło, bo jabłoń zeschła, no i niczym wiatru kroć szumi, acz po piachu syczy. ----------------------------------------------- od autora: Jabłonowo – wieś w pow. przasnyskim.
Stefan_Rewiński Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Jesteż niedościgniony w tym opisywaniu wierszem zwyczajnej niezwyczajności. Pozdrawiam, Stefan.
Jimmy_Jordan Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Koncept świetny, zresztą jak zawsze, jeno rymy się gubią jak się czyta, ale może mi się zdaję tylko. Pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 14 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gdzie sie gubią, poprawię z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 14 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stefanie - wszystko tak szybko odchodzi, trzeba się ścigać, znaleźć przede wszystkim sens i cel ścigania, ech, co ja Ci zresztą gadam, sorka z ukłonikiem i pozdrówką MN
Jimmy_Jordan Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gdzie sie gubią, poprawię z ukłonikiem i pozdrówką MN Raczej mi chodziło że niektóre są niedokładne, ale są w całym wierszu, a konsekwencja najważniejsza. (może to tylko za pierwszym razem takie wrażenie, bo jak patrze to nie ma się czego czepić) Pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 14 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gdzie sie gubią, poprawię z ukłonikiem i pozdrówką MN Raczej mi chodziło że niektóre są niedokładne, ale są w całym wierszu, a konsekwencja najważniejsza. (może to tylko za pierwszym razem takie wrażenie, bo jak patrze to nie ma się czego czepić) Pozdrawiam dzięki - no tak sam zauważyłem, ale jak się czyta to jakoś przechodzi z ukłonikiem i pozdrówką MN
EWA_SOCHA Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 a ja to znam:)))) podobało mi się tam, gdzie widziałam to pierwszy raz i teraz mi się podoba:))) pozdrawiam serdecznie ewa
Fanaberka Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Czesć, Messa. Ja tu widzę morał: Nie dajcie się zwieść ptaszkom i nie włóczcie po świecie, bo i tak "wszędzie wam będą dawane zakazy", a jak nie przypilnujecie sadu, to wam robale jabłka zjedzą i tyle z tego. Podoba mi się, gratulacje :-) Limit chyba się kończy, no to do jutra ;))) Pozdrawiam Fanaberka :-)
Messalin_Nagietka Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Ewo, acz "podoba się" to względne pojęcie, mogłabyś troszkę coś jeszcze, pliiiiiiiiiis, może jakies niedociągnięcia? z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cześć Fanaberko, hi, dziś mnie pewnie zbesztasz, bo inny wierszyk wtrąciłem, acz, morał to Twoja zasługa, dzięki z ukłonikiem i pozdrówką w las kabacki MN
Fanaberka Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Messa, a co to za las?! :-))) Ale napisz o nim, napisz. I nie zapominaj o mrówkach ;-D Pozdrawiam Fanaberka :-)
Messalin_Nagietka Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Messa, a co to za las?! :-))) Ale napisz o nim, napisz. I nie zapominaj o mrówkach ;-D Pozdrawiam Fanaberka :-) las! to za dużo, może, może jaki lasek? acz skojarzenia miałby kto od tegoż nuż jakieś krzaki i badyke na się zebrał do kupy ni z tego owego a mrówki? zobacz już sobie sama bez komputera od skrzyżowania z ukłonikiem i pozdrówką MN ps. sorka za mrówki
EWA_SOCHA Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Ewo, acz "podoba się" to względne pojęcie, mogłabyś troszkę coś jeszcze, pliiiiiiiiiis, może jakies niedociągnięcia? z ukłonikiem i pozdrówką MN e, no ja już przecież już się wywodziłam na temat tego wiersza:) pozdrawiam ewa
Messalin_Nagietka Opublikowano 22 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Ewo, acz "podoba się" to względne pojęcie, mogłabyś troszkę coś jeszcze, pliiiiiiiiiis, może jakies niedociągnięcia? z ukłonikiem i pozdrówką MN e, no ja już przecież już się wywodziłam na temat tego wiersza:) pozdrawiam ewa ok - dzięki za dokomentowanie z ukłonikiem i pozdrówką MN
Rekomendowane odpowiedzi