Agata Pawlus Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 widziałam piekło nie było tam diabłów byli ludzie tak ciągle zabiegani jedni drzwi chcieli wyważać inni leżeli na ziemi pochłonięci przez żal ktoś w kącie ciął się żyletką na ziemi była krew morze krwi wypływającej z ludzkich oczu i tylko jeden przystanął padł na kolana i wołał Boga nagle wszystko ucichło [sub]Tekst był edytowany przez Agata Pawlus dnia 10-01-2004 21:13.[/sub]
joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pani Agato, szybciutko proszę poprawić literówki! Znalazłam dwie... Pozdrawiam i wrócę później, j.
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pani Agato - niezły pomysł, trochę mi to przypomina "Chrystusa Miasta" Tuwima, ale tam aż roi się od diabłów i innych a u Pani ani jednego - bardzo miło się czytało i działa na wyobraźnię pozdr. W_A_R
Tomasz_Tylczyński Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wizja pesymistyczna, ale (niestety) prawdziwa. Podobało mi się choć proponuję troszkę więcej optymizmu. Tych na kolanach jest na pewno więcej niż jeden.
Piotr Sanocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Super! Naprawdę świetny wiersz. Taki z życia wzięty, chociaż to zło to raczej bardziej rozrzedzone jest, ale w końcu to "piekło". Jedyny mankament to: "ochłonięci przez żal"- to mnie się nie podoba, niepotrzebnie zwalnia tempo i wprowadza w czytelnika w zamyślenie. Może to celowe? Nie wiem, jeżeli się mylę, to zwracam honor :) Pozatym wszystko bardzo płynnie się czyta, bez zbędnych słów (poza powyższymi). Naprawdę super. Pozdrawiam serdecznie [sub]Tekst był edytowany przez Piotr_Sanocki dnia 09-01-2004 18:17.[/sub]
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ciekawy tekst Pozdrawiam Tadeusz
Spinka Spinka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 więc agatka pisze świetne wierszyki:P i nie muszem tego powtarzać więc nara bo masz talenciocha i tyle:P
Ewa Marek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Gdyby Pani skończyła pisać po trzech pierwszych linijkach to wiersz też by dawał do myślenia. Podoba mi się. Pozdrawiam.
Marek Ciućka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo ciekawy temat i wizja - gratuluję - zaczynam być Twoim fanem ;o)
Rekomendowane odpowiedzi