Luthien_Alcarin Opublikowano 15 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 ten wiersz jest mało wiarygodny bo nigdy nie mieszkałam w Warszawie - obserwacje żywią się dystansem a dystans jest zawsze przejazdem tutaj dachy nie ziewają - szybko trzeba wstawać na nogi a one są wszędzie - w butach tramwajach na chodniku i w głowie samotnych mężczyzn tylko Zygmunt (ten trzeci) się przeciąga ma czas (w końcu) na przegraną z wróblami
Ewa_Kos Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 ''dachy nie ziewają'' - dobre; ja to uzupełnię - bo nie mają okien. Bardzo mi się podoba - ta wielość nóg ma swoje odniesienie. No co tu wypisywać - zgrabny i dobry.:)))) pozdrawiam EK
Pan_Fei Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Wiersz kupuje mnie w całości, od początku do końca. Razi co prawda odrobinkę pstrokatość formy, ale potrafię przymknąć na nią oko, bo to naprawdę kawał porządnej, poetyckiej roboty. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niziutko i serdecznie Fei
Luthien_Alcarin Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hihi- no to chyba na siebie własnie wpadłysmy (przelotem:)) Dzięki za owa wpadka;> :) Pozdrawiam Agata
Luthien_Alcarin Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za ciepłe słowa- motywujace po dość długim okresie stagnacji ;) Pozdrawiam Agata
Luthien_Alcarin Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pstrokatosc formy dotyczy graficznego zapisu? jeśli tak . to musze się przyznać że mam pewne obiekcje do takiej wersyfikacji, ale postanowiłąm sobie poszalec (wakacje, słońce itp itd;) Dzięki za odwiedziny Pozdrawiam Agata
Pan_Fei Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pstrokatosc formy dotyczy graficznego zapisu? jeśli tak . to musze się przyznać że mam pewne obiekcje do takiej wersyfikacji, ale postanowiłąm sobie poszalec (wakacje, słońce itp itd;) Dzięki za odwiedziny Pozdrawiam Agata Tak, ciężko mi znaleźć wytłumaczenie dla tych wszystkich wysunięć, nawiasów, trójkropków i innych wygibasów. Myślę, że wiersz zyskałby wiele w uproszczonym zapisie. Serdecznie Fei
zak stanisława Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Agato, chociaż ja też nie mieszkam w Warszawie, ale bywam raz w roku i zgadzam sie z tobą, że zawsze mam buty pełne nóg. piękny wiersz pozdrawiam cie[pło!
Stanisław Kamykowski Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 ja również z prowincji i właściwie nie pałam żadnym wyśrubowanym uczuciem do tego miasta, ale najpierw Niemen miał sen, a teraz twój wiersz-to misto nie zasłużyło na tyle dobrego! nie zmieniaj ani jednej spacji pozdrawiam:-)
pathe Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 ...i jeszcze fajnie jest to, że nie boisz się przestrzeni. pozdr ciepło/Aga
Espena_Sway Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 nie zachwycił mnie, ale pozostawił pozytywne wrażenie. ostatnio lubię inny rodzaj poezji, ale doceniam pomysłowość zdrówka Espena Sway :)
SkAzAnA zA dUmĘ Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Bardzo trafne stwierdzenia dobrze zawarte w odpowiednich słowach... Nic, tylko chwalić:) Bardzoooo mi się podoba! 3maj tak dalej:)
Michał_Zawadowski Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 jak to już Pan Fei stwierdził, pstrokato tu. Pierwszy wers nie do końca mi się podoba. nie wiem czy jest potrzebny, skoro jego treść można pośrednio odczytać z dwóch następnych. poza tym ok, skromnie i spokojnie, ale ok. pozdr.
Luthien_Alcarin Opublikowano 17 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pstrokatosc formy dotyczy graficznego zapisu? jeśli tak . to musze się przyznać że mam pewne obiekcje do takiej wersyfikacji, ale postanowiłąm sobie poszalec (wakacje, słońce itp itd;) Dzięki za odwiedziny Pozdrawiam Agata Tak, ciężko mi znaleźć wytłumaczenie dla tych wszystkich wysunięć, nawiasów, trójkropków i innych wygibasów. Myślę, że wiersz zyskałby wiele w uproszczonym zapisie. Serdecznie Fei czu usunięcie trzykropka było by wystarczajaco satysfakcjonujace:>? Pozdrawiam Agata
Luthien_Alcarin Opublikowano 17 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje bardzo ze wpadłas- a co do Warszawy, to nie lubie i zabieganych nóg i eklektycznego miasta;) Pozdrawiam Agata
Luthien_Alcarin Opublikowano 17 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hihi- no obiecałam Pan Feiowi te trzykropki , ale reszte na specjalne Twoje zyczenie zostawiam ( nie powiem z emi bardzo to odpowiada;) Dzieki ze wpadłes Pozdrawiam Agata
Luthien_Alcarin Opublikowano 17 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to taka wakacyjna zabawa- jendym na tak, innym nie za bardzo:) nie mniej dziekuje za odwiedziny i komentarz Pozdrawiam Agata
Luthien_Alcarin Opublikowano 17 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to bardzo dziekuje za owo docenienie;) Pozdrawiam Agata
Luthien_Alcarin Opublikowano 17 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za ciepłe słowa i chwalenie (zawsze mile widziane:P) POzdrawiam Agata
Luthien_Alcarin Opublikowano 17 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no postanowiłam zamordować trzykropki,a pierwszy wers wolałąbym mimo wszystko zostawić-tzn wydaje mi się dosyć płynnym przejściem do dalszych wersów jednocześnie zarysowuje jakiś tam wstęp:) Dziękuje bardzo za odwiedziny:) Pozdrawiam Agata
Rekomendowane odpowiedzi