Espena_Sway Opublikowano 3 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Przyznaję, źle oceniałam jesień. Ale teraz to nieistotne. Popatrz, drzewa znowu zrzucają języki na ziemię, a ja nie myślę o oblizanych ustach. Kiedy jadę Toszecką, już nie czekam na ciebie. W perspektywie widzę kościół i przypominają mi się opuszczone msze. Bo zmarłych najłatwiej się wspomina przy czystej, pozostawiając wino na inne okazje. Mówię prosto z wiaduktu, jednak mnie nie odbierasz. Widać odległości lubią się pomnażać.
Nechbet Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 pięknie, lekkość słowa i myśli, pięknie operujesz słowem, z szacunkiem dla Poezji, brawo :-) pozdrawiam serdecznie :*
Espena_Sway Opublikowano 3 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie spodziewałam się takiego komentarza, tym bardziej po dłuższej abstynencji jest mi bardzo miło zdrówka i serdeczności Espena Sway :)
Niewierny Tomasz Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 W sumie ładnie napisane, ale jak dla mnie trochę enigmatyczne te dwie pierwsze strofy, za to dystych końcowy podoba mi się. Pozdrawiam
Espena_Sway Opublikowano 3 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witam u mnie, chyba pierwszy raz :> dziękuję Panu za kilka słów, każdy ma prawo do swojej opinii zdrówka Espena Sway :)
Tomasz_Biela Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 to ja się tylko pojawię bywaj Bielaczek :* . znowu ta prespektywa :P
Anna Maria K. Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 A mi się podoba całość. Wysoko cenię enigmatyczność i dlatego bardzo przypadło mi do gustu. pzdr :)
Espena_Sway Opublikowano 3 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bielaczku widzę, że rozszerzasz perspektywy :P to już takie zboczenie zawodowe zdrówka Łejeczka :*
Espena_Sway Opublikowano 3 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki, wbrew pozorom, nie ma tutaj tajemniczości, wiersz pisany prostymi słowami zdrówka Espena Sway :)
Anna Maria K. Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Być może pisany prostymi słowami, ale z pewnością dużo w nim niejednoznaczności. I to mi się podoba. pzdr.
Niewierny Tomasz Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witam u mnie, chyba pierwszy raz :> dziękuję Panu za kilka słów, każdy ma prawo do swojej opinii zdrówka Espena Sway :) Tylko nie pan, Tomek:)
EWA_SOCHA Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 zastanawiam się co podoba mi się najbardziej:)))) czy języki, czy te usta oblizane, czysta, a może ta geometria planarna... Swietny wiersz :))) zabieram do ulubionych; pozdrawiam eva
Espena_Sway Opublikowano 3 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze wiedzieć, że ktoś zapełni nim swojeUlubione City - to najlepszy komplement zdrówka Espena Sway :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki, wbrew pozorom, nie ma tutaj tajemniczości, wiersz pisany prostymi słowami zdrówka Espena Sway :) No własnie, proste, tak trudno powiedzieć prosto, a tu mamy. Uczta się.
Espena_Sway Opublikowano 3 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki, wbrew pozorom, nie ma tutaj tajemniczości, wiersz pisany prostymi słowami zdrówka Espena Sway :) No własnie, proste, tak trudno powiedzieć prosto, a tu mamy. Uczta się. dziękuję Panu za pozytywa i odwiedziny pozdrawiam nocą Espena Sway :)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Espeno, czy wiesz jaka to frajda czytać dobrą poezję? (wybacz dwuznaczność, w istocie chciałem, aby zabrzmiało jednoznacznie pozytywnie:) Nie wiem czy dobrze go odbieram, ale czuję tu uzupełnianie nostalgicznych obrazów nostalgią za życiem, które jeszcze jest, ale już go prawie nie ma... Tak czy inaczej - bdb+ ps. powiedz mi tylko co to znaczy u licha "jadę toszecką"? Pzdr, miłych snów:)
Chanah Letkowska Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Witam, troche smutno pobrzmiewa co oczywiscie nie znaczy , ze mi sie nie podoba. Ekspresja przemijania, niestalosc odbierania rzeczywistosci to mi sie podoba najbardziej w Pani utworze. Pozdrawiam, Chanah.
Emalka Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Dużo bólu w tym wierszu....Aż mnie serduszko zakuło.
M._Krzywak Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Espeno - no jestem pod wrażeniem, jestem. Jedno, co mnie zastanawia, to interpunkcja - jak jest kropka, a za nią mała litera - rozumiem, że chodzi o uwypuklenie przerwy, ale to tak trochę dziwnie wygląda. Szczególnie, jak się kończy strofa - tutaj to jest on wogóle zbędny, szczególnie że następna z małej litery. Ale czyta się, czyta... Pozdrawiam.
Olesia Apropos Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 miluni cały ale mi najbardziej przypadła do gustu druga strofa spuszczam oczka do stóp i pozdrawiam serdecznie/olenka
Rekomendowane odpowiedzi