adam sosna Opublikowano 30 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Tak mi się zdaje, że bez przyszłości wszystkie marsze, parady równości, bo w demokracji o inne zdanie chodzi - nie inne wsadzanie. Marny to świat, gdy w kajdanach jęczą milijony, gdy pod butem dręczą kiedy semtex pchają bez zgody w ciało w dyskotece błysk zapalnikiem. I się stało strzępami. Pomieszało się z innymi ciałami. Możesz mnie zapytać w zgodzie z melodiami Płynącymi z głośników okrwawionych. O co? Nie żyjąc możesz pytać – po co? Adam Sosna(2005.11.28)
Jaro Sław Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Tak może mniej deikatycznie - ten ta to i mniej twój, twe itd wyjdzie na lepsze....
adam sosna Opublikowano 30 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 dzięki za uwagę słuszną uwagę
jacek_sojan Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 apokalipsa się spełnia ukazując najpierw człowieka w pętli własnej tożsamości - poszukiwania bywają bolesne, i obracają w pustynię całe kontynenty; dajesz sygnał - Adamie Pierwszy Człowieku - że to się zaczyna, i nie wiadomo jak się zachować - jak rolnik przy upadku Ikara, czy jak Machabeusze - zamknąć bramy i iść na mury, czy jak Kettling i Wołodyjowski - dokonać fajerwerku, czy zgoła jak Sokrates, iść na ucztę i wychylać kielich za kielichem nie patrząc, w którym trucizna; wiersz z zadrą, ale wygładzić się prosi; pozdrawiam; J.S
zak stanisława Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 .... I się stało strzępami. Pomieszane z innymi ciałami. nie pytaj mnie - zgodnie z melodiami płynącymi z głośników okrwawionych:- O co? Nie żyjących możesz pytać – po co? odpowiedzą? tak mi się- pozdrawiam ES
Rekomendowane odpowiedzi