le_mal Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 rozmarzona szepczę do ucha nie słyszysz kuszę gładkością ciała kątem oka nie zerkniesz tańcząc muskam falbanami nie czujesz zasypiam w muszelce nie masz chęci próbowałam kamień zakwita milczysz ołowiany żołnierzyku
Krzysztof Wysocki Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 zasypiam w muszelcety nie masz chęci - nie masz chęci próbowałamjuż kamień zakwita - kamień zakwita to tak propozycja by być konsekwentną do pierwszych wersów i już ... pozdrawiam
le_mal Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Dzięki ,poprawiłam,teraz nie zgrzyta?:)
M._Krzywak Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 rozkołysana szepczę do ucha - ciężko jednoczesnie kołysac sie i szeptac nie słuchasz - fizycznie niemożliwe - jak ktos komu prosto do ucha - no, chyba, że głuchy :) kuszę gładkością kątem oka nie zerkniesz - to coś z tą gładkością nie tak tańcząc muskam falbanami nie patrzysz - już było, może nie czujesz, ale to też fizycznie niemożliwe zasypiam w muszelc - w muszelce ??? nie masz chęci próbowałam kamień zakwita milczysz ołowiany żołnierzyku problem z tego typu tekstami jest taki, że nie da uciec się od własnie - takich porównań - zresztą nie tylko takich tekstów - dotyczących jakiejś więzi między. Problem jest taki, że odbiorca nie zawsze idzie za myślą autora, a czasem nawet myśli co innego. To już takie refleksje, aczkolwiek - właśnie - metafora wyrasta z podwójnych kozreni - sensu wersu i tego, do ktorego ten wers odsyła - a tutaj ten pierwszy korzeń kruchy, oj kruchy :)
le_mal Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 rozkołysana----może -rozmarzona? nie słyszysz----przecież jest z ołowiu kuszę gładkością ciała, w muszelce
EWA_SOCHA Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Chyba mam dziś jakieś kosmate myśli, bo ten ołowiany żołnierzyk kojarzy mi się, oj kojarzy... ;) Popracowałabym jeszcze nad wierszem. pozdrawiam E.S.
le_mal Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Ewo już dużo zmieniłam wg wskazówek Michała. Czy żołnierzyk żle się kojarzy? Podpowiedz.:)
EWA_SOCHA Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 nie wiesz z czym może się kojarzyć ołowiany żołnierzyk??? on mi się bardzo dobrze kojarzy:))) szczególnie jesli jest w posiadaniu odpowiedniej osoby. ;)
le_mal Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Mi się kojarzy z bajką Ch. Andersena:),ale ten jest z innej .
jacek_sojan Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 ach te kusicielki, te falbanki; i ten heroiczny żołnierz - może ślubował innej? :))) zabawny, podoba mi się! J.S.
le_mal Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Dzięki Jacku,może to nic wielkiego,ale żołnierzyk chodził mi po głowie. może teraz da mi spokój.:)
zak stanisława Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 nic dziwnego że żołnierze chodzą ci po głowie, niedaleko poligon , coś w ty jest!he he ale uważaj na falbanki, może podwiać! papapa
le_mal Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Stasiu nic mi nie grozi ,ale dzięki za troską. pozdrawiam.
le_mal Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Dziękuję serdecznie wszystkim za pomoc. Było mi bardzo miło.Buziaczki:)
Dejokat Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Dejokat Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Tak nie lepiej? Tak na serio! Przestepstwo, gdy kobieta w muszelce usypia. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi