Stefan_Rewiński Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 szukam klucza do przyczyn i skutków słowa żonglują wyobraźnią jak wytrychem dobre chęci układają wygodne posłanie do zrozumienia wrota ułudą przykryte może by mówić sobie częściej nie żeby w chaosie ciche tak usłyszeć więcej nadziei znaleźć o świtaniu zbyć obowiązki trudem nie czekając jutra ale za górą już następna wyższa czyha a na spokojnych błoniach miejsc już nie ma tylko w objęciach wiatru wolne ptaki nie mają bram do ziemi ni do nieba
Piast Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 No, zatrzymałem się tutaj na dłużej, za każdym czytaniem coś nowego znajdując. Druga zwrotka jest taka, że można powiedzieć - o to właśnie chodzi! To jest chyba ten klucz do sedna życia. Wejdziesz na tą wyższą górę - tym większa przyjemność podziwiać błonia i szukać spokojnego miejsca. Pozdrawiam Piast
Stefan_Rewiński Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Dz Piaście, ale przypuszczam, że z drugiej góry zobaczę następną, jeszcze wyższą. Pozdrawiam, Stefan
M._Krzywak Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Tutaj to tylko podziwiac - słowa pasują jak ulał, treśc -rewelacyjna. O taki poziom mi zawsze chodzi... Pozdrawiam.
Stefan_Rewiński Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zatkało mnie, dz, pozdrawiam, Stefan.
Anastazja.P Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 przyczyny, skutki - Iszikawa??? więc burzę mózgu robię na kształt ości - i ptaki (jeśli mewy - ok - do ryb jak ulał!) ta ziemia i niebo i bramy - ta puenta jest buuuu amen Pozdro :) Anape
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 ptaki - czy one się troszczą o jedzenie a jednak przeżyły ciężką zimę czy istnieje kamień filozoficzny związek pomiędzy skutkiem a przyczyną granica między demagogią i wiarą międy demokracją a dyktaturą czemu szukasz spokoju twój czas jeszcze nie przyszedł czy umiesz zrezygnować by w ciszy słowo "tak" usłyszeć pozdrawiam Jacek
Stefan_Rewiński Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kiedy myślimy o przyczynach i skutkach, to niesie na wschód, ale mamy u Św. prof. Tomasza też ciekawe rozważania z tego obszaru. Puenta jest rozmyta, zgoda, jak i wyniki poszukiwań relacji "przyczyna-skutek". Dzięki za przemyślenia, pozdrawiam, Stefan.
Stefan_Rewiński Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dz. za poetyckie nawiązanie, jako moje, przytoczę swój wierszyk "z obszaru" odpowiedź (Z cyklu: Cuda w Lesie Księżnej) na drewnianym krzyżu Chrystus wydłubany sercem szczerym pyta czego szukasz odpowiadam dobra powiada idż masz czas jeszcze -------------------------------------------------------------------------------- Dnia: 2005-10-03 08:20:12, napisał(a): Stefan Rewiński Czytelnik
Messalin_Nagietka Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 klucze na niebie jak zapieki na chlebie pewnie niepewnie potrzebnie niepotrzebnie z ukłonikiem i pozdrówką MN
Stefan_Rewiński Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dz. M.N., śniadaniowo, z chlebem i solą, pozdrawiam, Stefan.
jacek_sojan Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 a sw. Franciszek wziął ptaki do nieba! nazwał je przecież braćmi i siostrami; a niebo zesłało gołębicę na głowę Pana nad Jordanem! są więc ptaki z ziemi i nieba; a wiersz ciekawy panie er; J.S.
Stefan_Rewiński Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ptaki są, tu i tu, ale bram nie mają, jak ludziska. Dz za uwagi, pozdrawiam, Stefan.
zak stanisława Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Stefanie- Super bez 2 zdań
Stefan_Rewiński Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dz Stanisławo, bez dwóch słów.
Dorma Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Trsc wiersza bardzo mi sie podoba, mozna sie nie co rozmarzyc.Natomiast cos mi tu nie pasuje i dlugo zastanawialam sie co. Doszlam do wniosku, ze chyba forma. Stosujac taka forme ukladu wersow powinno sie zachowac rytmicznosc wiersza. Ten wiersz jednak nie czyta sie do konca plynnie. Sama mam problemy z rytmem ( choc przy wierszach rymowanych zazwyczaj) i moze nie powinnam zwracac na to uwagi, jednak duzo latwiej jest dawac rady innym niz samemu sobie wiec to czynie :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Dzięki Dorma, kazda szczera rada jest cenna. Z rytmem jest tak, że zawsze może być lepiej, pozdrawiam, Stefan.
Dariusz Sokołowski Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Aż się chce śpiewać, dla mnie pięknie PAnie Rewiński, z szacuneczkiem pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Dz. panie Dariuszu za wizytę w moim wierszyku i komentarz.
Rekomendowane odpowiedzi