Magda Rosa Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 odsunę bliskość jak najdalej zapomnę pomyślę że nie myślisz o mnie odejdę stanę się sobą na przekór sobie powrócę ale tylko po to byś mi kiedyś pozwolił odejść
jacek_sojan Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 9 czasowników! ruch jak na autostradzie, można pomyśleć, ale ponieważ są to czasowniki niedokonane, można dopisać jeszcze 99 i nie posunąć się o krok; to jałowe pisanie, ślepa uliczka; J.S.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Mnie liczba czasowników nie przeszkadza, zuważam w tym wszystkim słowa "podobno" oraz "kiedyś", które jak dla mnie w 100% tłumaczą użycie formy niedokonanej. Podoba mi się zwłaszcza adekwatnośc tytułu do treści. Ode mnie plus. Pzdr!
Magda Rosa Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewnie tak:-) Z tego stwierdzenia wnioskuję, że niebardzo sie podoba, ale być może się mylę. Pozdrawiam MR
ewa łabiak Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Magdo tu nie o podobanie chodzi, ale o to żeby wiersz zostawił po sobie ślad w myślach, ten tego nie czyni nie ma głębi, nie ma puenty, pomyślę że nie myślisz o mnie odejdę stanę się sobą na przekór sobie powrócę jaki to ma sens...? dla mnie żadnego, może dla ciebie, ale chyba nie piszesz tylko dla siebie wierszy?
Magda Rosa Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdybym pisała tylko dla siebie, to schowałabym je na dnie szuflady i nikomu nie pokazywała, chociaz może tak byłoby lepiej. Dla mnie ma sens to, co napisałam. Nie lubię tłumaczyć, co miałam na myśli pisząc ten czy inny wers, bo moim zdaniem kazdy może sobie to zinterpretować jak chce. W tym przypadku też. A takie "odchodzenie i powracanie" też nie zawsze ma sens.
ewa łabiak Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdybym pisała tylko dla siebie, to schowałabym je na dnie szuflady i nikomu nie pokazywała, chociaz może tak byłoby lepiej. Dla mnie ma sens to, co napisałam. Nie lubię tłumaczyć, co miałam na myśli pisząc ten czy inny wers, bo moim zdaniem kazdy może sobie to zinterpretować jak chce. W tym przypadku też. A takie "odchodzenie i powracanie" też nie zawsze ma sens. Właśnie Magdo o to mi chodziło, ja nie potrafie sobie tego zinterpretować bo Twoja puenta w tym wierszu nie jest wyraźna to raczej jakbyś pisała do "kogoś" szczególnie i tylko ta osoba wie o czym mówisz my tutaj na forum oceniamy jakoś wiersza nie twoje przeżycia które skłoniły Cie do napisania go odsunę bliskość jak najdalej zapomnę pomyślę że nie myślisz o mnie odejdę stanę się sobą na przekór sobie > to zdanie wg mnie jest najlepsze w tym wierszu powrócę ale tylko po to byś mi kiedyś pozwolił odejść
Rekomendowane odpowiedzi