Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wg mnie to co innego.... w tym wierszu jest jej tak dobrze, jest tak cicho i bezpiecznie, ale "nie potrafi już kochać"... więc może troche znadinterpretuje, ale wg mnie autor jest w związku, ale nie jest pewnien, że to jest to czego szukał... (jak zwykle troszke mojej filozofii... ale mam nadzieje, że nie będziesz się mną przejmować)

Opublikowano

do Julii i Olesi

Posłuchajta mnie... moje zdanie jest takie a nie inne, to że was irytuje, to już nie moja wina.. przykro mi, ale chyba po to jest to forum, żeby każdy mógłsię wypowiedzieć o danym wierszy na swój sposób, czyż nie?? A może się mylę? - nie odbierzcie tego jako atak tylko jako obrone, pozdrawiam

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Gosława te słowa wiersza ożyły i poczułam zapach brzozowego listowia. Pisanie nasączone emocjami przeplatanymi z migawkami obrazów przyrody. Niemoc Anny pięknie wpisana w ten obraz. Widzę, że tutaj inny masz nik  " Mgiełko". Od razu poznałam Twoje pióro , no i cudna historia Anny...Jak zwykle zachwycam się Twoją twórczością. 
    • Mam ranczo pod Częstochową, więc gdy tam nocuję, stosuję się do fraszki Sztaudyngera:   "Na wsi wstaję o świcie - o tyle mam dłuższe życie."   Pozdrawiam.
    • @andreas   Widzę tu wybór między Madzią a Ewy spojrzeniem . Ten czerwony kur mnie z lekka przeraził. Jednak wolę Ewę - tylko co na to Leon i Franek, że o bankierze słowem nie wspomnę?

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Mitylene   "jak nigdy"   to dopiero komplet      
    • @Łukasz Jasiński ciekawy esej i historia Pana rodziny. Widać, że ma Pan sporą wiedzę na temat przodków. Historia tzw " książkowa" jest dla mnie też "suchą teorią" - to zlepek pewnych faktów. I karmią ludzi takim stekiem nieraz bzdrur wpływając na światopogląd i przekonania., oczywiście celowo. A wiadomo, że " papier przyjmie wszystko".  Tak jak Pan pisałał wcześniej grunt to myśleć samodzielnie, umieć odrzucić te przysłowiowe " ziarna od plew".Nie jest to łatwe, bo dzisiaj jesteśmy bombardowani zewsząd  " stekiem bzdur" i wiadomo masse media robią swoje, żeby zniewolic masy...      
    • @Domysły Monika dziękuję Moniko serdecznie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jest mi bardzo miło że moje wiersze nadal ludzi zatrzymują  Serdeczności
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...